Herzlich willkommen in der Heimat van Ellen von Unwerth

Het EK voetbal in Duitsland is in volle gang en dus maken wij een rondreis door het Beieren van Ellen.

De wereldberoemde Duitse fotografe Ellen von Unwerth (1954) schiet al decennialang de mooiste plaatjes. Dat leverde al talloze editorials, modeshoots en features op in bladen als Vogue, Vanity Fair, Interview, i-D en Playboy. Ze schoot reclamecampagnes voor onder meer Ralph Lauren, Christian Dior, L’Oréal, Thierry Mugler, Uniqlo en Guess. Tevens was ze verantwoordelijk voor veel albumhoezen, van onder andere Duran Duran, Bananarama, Janet Jackson, All Saints, Britney Spears, Christina Aguilera en Rihanna. Daarnaast publiceerde zij ook een hele trits boeken.

Ellen bij de lancering van Heimat in Parijs

Enkele bekende daarvan zijn Fräulein en The Story of Olga. In haar nieuwste boek – Heimat – neemt zij ons mee op een betoverende en sexy reis door ‘haar’ Beieren: de Zuid-Duitse deelstaat waar zij opgroeide. In dit geweldige nieuwe boek van uitgeverij Taschen, worden we getrakteerd op bijna 500 pagina’s spottende en pikante humor van Von Unwerth.

Met dit fotoboek kom je alvast in Olympische sferen

Ellen neemt de lezer/kijker meer op een rondreis door haar Beieren en we zien fraaie alpenbossen, smaragdgroene meren en prachtige, met sneeuw bedekte toppen. Een land waar koebellen in de weilanden rinkelen en waar we, onder anderen, kennismaken met dorpsmeisjes Hilda, Traudel en Heidi. Ellen legde deze prachtige vrouwen vast te midden van de golvende velden van de regio, terwijl ze vrolijk hun dirndls dragen en ja: ook uittrekken. Von Unwerth laat haar heldinnen poseren met attributen en bij landmarks van de regio, al kauwend op pretzels.

De combinatie van ouderwetse outfits en traditionele locaties met het rebelse – en sexy randje ­– van Von Unwerth, maakt Heimat een heerlijk boek. En laat je niet op het verkeerde been zetten door de fotografe: het is geen boek om je aan te verlekkeren. Op sluwe manier ondermijnt Von Unwerth de traditionele genderrollen en Heimat barst verder van de frisse, provocerende en humoristische erotiek, gemengd met Ellen’s liefde en trots voor haar prachtige regio.

Heimat
Ellen von Unwerth
Uitgeverij Taschen
452 pagina’s
ISBN 978-3-8365-9918-4
taschen.com