(Michelin) restaurant in Utrecht opent wijnbar

Wijnbar Hemel & Aarde mag zich voegen in ons lijstje Utrechtse bars.

Sinds Utrecht er een paar Michelinsterren bij heeft (voor restaurant Maeve en Karel V), lijkt de gastronomie in de Domstad een flinke boost te krijgen. Een ander culinair juweeltje in de stad, Hemel & Aarde (zonder ster, maar met eervolle benaming), heeft nu een eigen wijnbar geopend. Die mag zich voegen in ons prachtige lijstje Utrechtse wijnbars.

Direct naast het restaurant aan de Keistraat heeft het team van Hemel & Aarde de nieuwe wijnbar geopend. Waar vroeger de aperitiefruimte was, kunnen gasten nu genieten van een geheel vernieuwde wijnervaring die trouw blijft aan de seizoenen en wijnen uit alle hoeken van de wereld aanbiedt.

Fotografie: Jules Reijnders

In 2023 begon het team van Hemel & Aarde te brainstormen over hoe ze de extra ruimte naast het restaurant konden benutten. Wat begon als een simpel plan om wat gezellige zitplaatsen en goede wijnen neer te zetten, groeide in een jaar tijd uit tot een volwaardig zusje van het restaurant. Nu kun je er terecht voor een enigszins casual — in ieder geval meer casual dan in het restaurant zelf — borrel en bijpassend aperitief.

Wijnbar Hemel & Aarde deelt dezelfde filosofie als het restaurant: seizoensgebonden producten en persoonlijke service staan centraal. Het sommelierteam heeft zowel klassieke wijnen als verrassingen uit minder bekende wijnregio’s geselecteerd. Het menu biedt een mix van bekende druivensoorten en verborgen juweeltjes van kleinere boeren en wijnhuizen uit Nederland en daarbuiten. Wat deze wijnen gemeen hebben? Ze zijn puur en elegant. De selectie verandert mee met de seizoenen, net als de bites op de borrelkaart.

Lees meer: De 11 leukste restaurants in Utrecht

Chef Rene van der Weijden van Hemel & Aarde introduceert een toffe culinaire ervaring in de wijnbar. Naast uitstekende wijnen serveert het keukenteam verfijnde hapjes zoals Korean Style zwezerik met een glaze van pepermiso, oesters met koffieponzu, en krokante boerenopleg. Naast deze snacks kunnen gasten genieten van kleine shared-dining gerechten, zoals rode biet uit de klei met gerookte amandel en BBQ-prei met romesco. De gastheer van Hemel & Aarde, Marco Westra, werd eerder dit jaar nog benoemd tot Gastheer van het Jaar door Gault&Millau. Voor een culi-wijn ervaring ben je bij wijnbar Hemel & Aarde dus op het juiste adres.

Wijnbar Hemel & Aarde, Keistraat 8, Utrecht-Centrum