Hennep naar kantoor? Zeker wel!

Slechts enkele mannengeuren groeien uit tot echte klassiekers. Een ervan is Habit Rouge. Dit is de nieuwe versie van de bestseller uit 1965!

Onderhoud
Lekker retro onder de douche
Door Redactie
Onderhoud
Tom Hardy ruikt goed
Door Redactie

Er is een select aantal geuren, die ook na decennia nog in trek zijn. Dat zijn geuren die je als man eigenlijk ooit geroken moet hebben. Habit Rouge van het chique Franse geurhuis Guerlain is er zo een. Van deze legendarische geur is een nieuwe versie ontwikkeld die nu verkrijgbaar is: L‘Instinct.

Het icoon

In 1965 was Habit Rouge het eerste echt Oriëntaalse parfum voor mannen. Het is een even gewaagde als krachtige mix van amber, vanille, oranjebloesem en patchouli, gemaakt door het befaamde Franse geurhuis Guerlain.

Habit Rouge is een tikje zoet, intrigerend en chic, maar ook heftig. Dus spaarzaam en met beleid gebruiken. Voor op kantoor is de geur wellicht net too much. De naam Habit Rouge verwijst naar het uniform van de cavalerie in het Franse leger, zoals vastgelegd op deze foto:

De geur werd gecreëerd door Jean Paul Guerlain, hieronder keurig poserend met pochet, destijds de vierde generatie in de welriekende familie. Habit Rouge is wereldwijd uitgegroeid tot een klassieker. Of beter: tot een legende. In Frankrijk is het na bijna zestig jaar nog altijd een onverbiddelijke bestseller.

Instinct

In de loop der jaren zijn er heel wat varianten op Habit Rouge uitgebracht door Guerlain. De meeste recente is Habit Rouge L’Instinct.

De bedoeling van Delphine Jelk, de parfumeur van deze geur, was om wat meer licht en lucht in L’Instinct te brengen in vergelijking met het origineel. Denk aan het paard van de cavalerist, maar dan na diensttijd, galopperend over een strand.

L’Instinct (€72, 50 ml) is opgebouwd rond rozen en hennep (!). Ook zijn bergamot en vanille toegevoegd. De fles is hetzelfde gebleven.

Het arsenaal

Met deze nieuwe variant is Habit Rouge nu verkrijgbaar is drie vormen:

…als Eau de Parfum

De krachtige, klassieker met veel leer uit 1965 die inmiddels een iconische status heeft en nog steeds geregeld in Frankrijk opduikt in de top tien van meest verkochte mannengeuren.

…als Eau de Toilette

Frisse citrusnoten maken deze variant op bovenstaande eau de parfum een alternatief waarmee je je collega’s niet naar adem laat snakken.

…als Eau de Toilette Intense

Nog steeds krachtig en sensueel, maar dankzij wat lichtere toevoegingen als bloemennoten ook geschikt voor overdag. Dus nét wat minder BAM! En dat is soms wel zo prettig.

Binnenkort meer legendarische mannengeuren!
Onderhoud
Lekker retro onder de douche
Door Redactie
Onderhoud
Tom Hardy ruikt goed
Door Redactie