Zo kom je herboren uit je badkamer

Neem jezelf eens op de korrel: Een keer per week ‘n scrubbeurt: daar knapt niet alleen je lijf van op, maar ook je humeur.

Onderhoud
Lekker retro onder de douche
Door Redactie
Onderhoud
Tom Hardy ruikt goed
Door Redactie

Je haalt net wat meer uit je tijd onder de douche als je één keer per week je lijf een scrubbeurt geeft. Je huid wordt ontdaan van vuil en dode cellen die er op zijn blijven plakken. Bovendien stimuleer je de doorbloeding van lijf en leden.

Onderstaande scrubs ruiken daarbij zo lekker dat ze echte moodboosters zijn. Hoe je scrubt? Stap onder de douche, maak je lijf goed nat en met cirkelvormige bewegingen en scrub je je huid. Nooit te hard drukken. En vermijd de edele delen, dat mag duidelijk zijn

1. Zout

De Revitalizing Talossoscrub (€28, 300 gram) van het Italiaanse Collistar, met daarin zeezout, wrijf je over je huid. Daarna spoel de scrub, het zout en de dode huidcellen je lijf: je voelt je als herboren. Gebruik je de crème op een droge huid dan geef je jezelf een stevige scrub, op een vochtige huid is het effect wat minder grondig.

2. Bamboe

Een mengsel van bamboe en puimsteen in de Body Scrub Geranium Leaf (€30, 180 ml) van Aesop zorgt ervoor dat je je huid op een natuurlijke manier glad scrubt. Ideaal na een stevige training, mede dankzij de kalmerende oliën die erin verwerkt zijn.

3. Havervlokken

Dit zeepje van Triumph & Disaster is een krachtbundel waarmee je je lijf en je gezicht moeiteloos schoon en verzorgd krijgt. De zeep (€12, 130 gram) bestaat deels uit amandelmelk en glycerine, deels uit havervlokken – en die zorgen voor een lichte scrub. De geur van de A + R Soap is lekker ouderwets.

4. Koffie

Gemalen koffie wordt in de natuurlijke en vegan Coffee Body Scrub (€17, 220 ml) van Upcircle ingezet als schuurmiddel. Bevat daarnaast ook bestanddelen die je huid verzorgen, waaronder plantaardig vet. Maximaal twee keer per week gebruiken.

5. Houtskool

De scrub All About Clean (€33, 100 ml) van Clinique verwijdert gifstoffen en vuil, en neemt ook meteen een teveel aan talg mee. Daarnaast reduceert het op langere termijn grove poriën. De houtskool die erin is verwerkt is van bamboe. Je kunt deze scrub ook als masker gebruiken.

Onderhoud
Lekker retro onder de douche
Door Redactie
Onderhoud
Tom Hardy ruikt goed
Door Redactie