Kort & krachtig de herfstdip te lijf

Ok, beperkt douchen is het devies – met dank aan de hysterische gasprijs. Maar kort kan ook krachtig en opbeurend zijn.

Kort douchen is noodzaak gezien de gasprijs. Maar dat betekent niet dat ditt ten koste van de kwaliteit hoeft te gaan. Kies een doucheproduct met een opwekkend effect en je houdt een herfstdip buiten de badkamerdeur.

Bovendien heeft beperkt douchen ook zo z’n voordelen. We staan er sowieso al te vaak onder en gebruiken water dat warmer is dan goed voor ons is én te veel schuim.

Dat kan als gevolg hebben dat je het beschermende laagje dat op je huid ligt en een verdedigingslinie van micro-organismen vormt, wordt weggespoeld. Dat kan leiden tot een droge huid. En juist een droge huid is kwetsbaar voor negatieve invloeden van buitenaf.  Bovendien gaat ‘ie snel jeuken. Wil je niet.

Een paar keer per week douchen, dus om de twee of drie dagen, zou voldoende zijn met het oog op onze persoonlijke hygiëne en om het verspreiden van ziektekiemen te voorkomen.

Dat geldt overigens niet voor handen wassen. Dat moeten we elke dag en zo veel mogelijk doen om de verspreiding van (griep)virussen zo veel mogelijk tegen te gaan.

Twee uitstekende douchemaatjes:

Orange 77 van Janzen (hieronder links) ruikt onder meer naar kokosnoot en sandelhout. Dit doucheschuim is vrij van parabenen, siliconen en minerale oliën. Fijne tegenhanger voor de somberte buiten. €9, via Douglas.

Fris pittig is de hand & body wash YVRA 1958 (hierboven rechts). Ruikt chique en dankzij de toevoeging van pro-vitamine B5 wordt de huid gehydrateerd, gereinigd en verfrist. €35. Verkrijgbaar via yvra1958.com.