Zo geef je je herfsthoofd een opkikker

Heeft niet alleen je energiepeil, maar ook je huid een herfstdip? Zo pak je drie veelvoorkomende problemen aan.

Onderhoud
Wat een baas is pindakaas
Door Redactie
Onderhoud
Waar komt dit merk ineens vandaan?
Door Arno Kantelberg

Last van irritaties? Grauwe kleur? Ander gezichtsverlies? Niet ongewoon bij de verandering van het seizoen. En er is van alles aan te doen.

Probleem 1: Vermoeide kop

Als je een paar keer per dag hoort dat je er moe uitziet, dat zakt je energiepeil in ieder geval naar het nulpunt. Nu is moe een ruim begrip. Zo vallen de eerste tekenen van veroudering en een verslapt vel eronder. Kies een verzorgende crème die je huid een boost kan geven. Creatine is één van de ingrediënten waarmee dat lukt, want het heeft een bewezen herstellend effect op de huid.

De Anti-Fatigue Hydrate Concentrate SPF 40 van Clinique For Men (€45, 50 ml) bevat dit stofje creatine. Deze crème beschermt de huid ook tegen vervuiling én heeft SPF 40. En dat is juist nuttig in de nazomer waarin de zon nog onverwacht fel kan zijn.

Probleem 2: Roodheid

Rode vlekken kunnen allerlei oorzaken hebben. Zo kunnen ze het gevolg zijn van je dagelijkse scheerbeurt – en je missers daarin. Tips voor de perfecte scheerbeurt vind je hier – maar ze ontstaan mogelijk ook als reactie op luchtvervuiling zoals fijnstof. Een crème dat de huidbarrière versterkt is dan een verstandige keuze.

De Hydrate Face Cream van Doers of London (€25, 100 ml) bevat een olie die rijk is aan Omega-3 en zo de afweerlaag van de huid versterkt. Daarnaast helpt deze crème veroudering tegen te gaan, zo wordt beloofd.

Probleem 3: Droge huid

Trekkerig gevoel? Niet verwonderlijk als je je realiseert dat niet alleen scheren en omgevingsfactoren maar zelfs je eigen testosteron de barrièrefunctie van je huid kunnen verminderen. Daardoor verdampt vocht uit je huid en kan dat gespannen gevoel ontstaan. Smeren helpt altijd, met welke crème dan ook.

Heel prettig is de plantaardige Super Moisture Balm van Clarins. Plakt niet en is prettig van textuur: de balsem vormt een lekker luchtig laagje over je huid.

Onderhoud
Wat een baas is pindakaas
Door Redactie
Onderhoud
Waar komt dit merk ineens vandaan?
Door Arno Kantelberg