Hertengeil in je nek? Doen!

Beetje vreemd wellicht, maar het pakt écht beter uit dan je denkt. En het is nog diervriendelijk ook.

Muskus is een sterk ruikende afscheiding die het mannelijke muskushert tijdens de bronstijd sproeit om vrouwtjes te lokken. Het heeft een penetrante, dierlijke geur die zachter wordt naarmate het spul veroudert. Heel spaarzaam gebruikt, geeft het aan een parfum een sensueel, verleidelijk en dierlijk randje.

Het woord ‘musk’ is overigens afkomstig van het Perzische woord ‘moshk’ wat testikel betekent. Deze dierlijke musk is niet alleen als verleidelijk ingrediënt in parfums gebruikt, maar ook als afrodisiacum.

Het werd zo populair dat het muskushert met uitsterven werd bedreigd. Inmiddels is het gebruik van dierlijke musk verboden – tot grote opluchting van muskusherten wereldwijd. Muskusgeurstoffen worden nu synthetisch gemaakt.

Eerbetoon

Het Nederlandse geurhuis Baruti heeft een parfum gemaakt dat een eerbetoon is aan dat sensuele, dierlijke ingrediënt: Oh My Deer!

Het parfum begon als een oefening in het herscheppen van de geur van herten muskus. Maar dat vond Spyros Drosopoulos, parfummaker en eigenaar van Baruti, toch wat te saai. En dus maakte hij er een hele compositie omheen. Gefocust op contrast opent het parfum helder en verandert dan langzaam in een sensuele geur die tegelijkertijd voor opwinding zorgt en comfort biedt. Je vindt er onder meer zwarte peper, wierook, amber, vanille, noten van metaal en akkoorden van lelietje-van-dalen en heel veel synthetische musk, in terug.

Oh My Deer! is verkrijgbaar als Extrait de Parfum (30ml), de meest geconcentreerde vorm (minimaal 20 procent olie). Heel krachtig, dus spaarzaam gebruiken.

Er is ook een Eau de Parfum (€120, 50ml). Eveneens sterk en intens, maar iets beter geschikt voor dagelijks gebruik!