Highsnobiety en BAPE lanceren vierde collab

Van de items in deze vierde samenwerking worden wij toch wel een beetje hebberig…

Zeer zeker: de collabs tussen vette merken vliegen ons anno nu om de oren. Toch kun je ons voor een goede samenwerking altijd wakker maken.

De spotlights richten we nu dan ook graag op twee heerlijke brands: Highsnobiety en A Bathing Ape aka BAPE. Twee namen die hun sporen meer dan verdiend hebben op meerdere vlakken, kunnen wij wel stellen.

Deze vierde samenwerking richt zich op het herfstseizoen. De items zijn stijlvol, comfortabel en uitermate cool, naturellement. In totaal zijn er achttien nieuwe stuks waar we uit kunnen kiezen.

Te weten: twee paar sneakers, drie caps, twee varsity jacks, drie zip-hoodies, twee sweatpants, drie T-shirts en drie crewnecks. In de collectie is er voornamelijk gekozen voor een mix van de drie hoofdkleuren ivoor, beige en charcoal/antraciet. De branding op de stukken is geïnspireerd op het iconische BAPE STA-logo, dat begin jaren 2000 voor het eerst werd gelanceerd door creatief genie NIGO.

Sinds de oprichting van BAPE door diezelfde NIGO – echte naam Tomoaki Nagao – in 1993 in Tokio, is het merk eigenlijk niet meer weg te denken in de hedendaagse modewereld. We mogen NIGO’s merk inmiddels wel iconisch noemen en het is absoluut een cultureel fenomeen met een wereldwijde following. Hij heeft met succes de kloof overbrugd tussen hiphopberoemdheden in de hiphopwereld en streetwearwereld.

Het was overigens pas in 1997 dat het iconische Apehead-logo geboren werd. Dit logo vergrootte de mystiek en de desirability van het merk. Ook samenwerkingen met artiesten als Kanye West en Pharrell Williams hebben het merk natuurlijk een enorme boost gegeven naar wereldwijde erkenning. Ben je overigens op zoek naar een goede winterjas? We’ve got your back…

Meer informatie? Klik dan hier.