Oud Hollywood herleeft in nieuwe Babylon-trailer

De verdorvenheid en overdaad van het Los Angeles in de jaren 20 krijgt een glamoureuze behandeling op het witte doek.

Entertainment
De 10 tofste buitenbioscopen van deze zomer
Door Lisanne Meeder
Entertainment
Levenslessen van Armin van Buuren 
Door Arno Kantelberg

De film speelt zich af tijdens een bijzonder turbulente tijd in de geschiedenis van Hollywood en presenteert de ‘verdorvenheid en losbandigheid’ van de filmindustrie in de jaren 20, door het perspectief van een buitenstaander. Een eenvoudige assistent genaamd Manny, gespeeld door Diego Calva.

Babylon is geschreven en geregisseerd door Damien Chazelle, met in de hoofdrollen Brad Pitt, Margot Robbie en dus relatieve nieuwkomer Diego Calva. Verder zien we ook onder meer Tobey Maguire, Jean Smart en Flea van de Red Hot Chili Peppers.

Dromers vs. Cynici

Manny is een idealist die deel wil uitmaken van iets zinvols, terwijl Pitts doorgewinterde filmster Jack Conrad een meer cynische figuur is. Een acteur die het beste en slechtste van de industrie heeft meegemaakt, en heeft besloten dat hij liever vasthoudt aan succes. Robbie daarentegen speelt Nellie, een opkomende jonge actrice die precies weet wat ze moet doen om de spreekwoordelijke ladder te beklimmen.

Na Whiplash, La La Land en First Man, lijkt Babylon Chazelle’s meest extravagante film te worden. Tijdens de lancering op het Toronto International Film Festival zei de 37-jarige regisseur er het volgende over: “Na de rust van First Man wilde ik iets luidruchtigs maken. Met Babylon jongleer ik het grootste aantal rollen dat ik ooit op een script heb losgelaten. Alle personages zijn fictief, maar geïnspireerd op composities van echte mensen. Met aardig wat remmen los.”

De trailer weerspiegelt ook Chazelle’s eigen reis door Hollywood. Een industrie die hem professioneel succes heeft opgeleverd, maar hem ook als artiest belastte met enorme verwachtingen om waar te maken. De nieuwe trailer plaagt de maximalistische toon van de film – onderbroken door glimpen van een olifant, een krokodil en een nogal extreme Tobey Maguire.

Ensemble

Het uitgestrekte ensembledrama voert het publiek terug naar de Gouden Eeuw van Hollywood, een cruciaal moment waar stomme films plaatsmaakten voor talkies (à la The Artist) en de entertainmentindustrie genoot van hedonisme, zoals blijkt uit deze twee minuut en vijfentwintig seconden.

Chazelle gaat dus voor episch en hij zet er vol op in: “Het basisidee was gewoon om een grote, epische film met meerdere personages te maken, die zich afspeelt in deze vroege dagen van Los Angeles en Hollywood. Toen alles nog nieuw en wild was. Ik wilde vastleggen hoe groot en gedurfd en onbezonnen en onbeschaamd die wereld was.”

Babylon draait vanaf 19 januari in de bioscoop.

Lees ook: De 12 Beste Films van Brad Pitt
Entertainment
De 10 tofste buitenbioscopen van deze zomer
Door Lisanne Meeder
Entertainment
Levenslessen van Armin van Buuren 
Door Arno Kantelberg