Dit zijn de nieuwste hofleveranciers

Huize van Wely is een begrip onder liefhebbers. Nu is er koninklijke erkenning & een boek met de beste recepten.

Het gerenommeerde Nederlands banketbakkersbedrijf Huize van Wely werd opgericht in 1922 en bestaat dit jaar dus 101 jaar. Dat leidde vorige maand tot een benoeming tot hofleverancier én was de reden om een koffietafelboek te lanceren: 100 Years of Excellence.

Het boek 100 Years of Excellence is een kroniek van het bedrijf. Je volgt de reis van het merk middels portretten van belangrijke Huize van Wely karakters. Van Rudolph van Veen die er ooit leerling was tot Robin Hoedjes, de huidige chef-patissier die al op zijn vijftiende de eerste patisseriewedstrijd won en Dick van der Hulst die er vijftig jaar werkte zonder ooit één misbaksel te produceren. Op het openingsbeeld zie je Hoedjes naast directeur Joost Rotteveel (foto: Davy Linggar).

Ook lees je de verhalen áchter iconische creaties zoals de Pierrot, Fleur de sel en de befaamde Champagnetaart. Ooit bedacht als eenmalige samenwerking met Moet & Chandon, maar uitgegroeid tot een klassieker in het assortiment. Of de Blue Angel uit 1988 – de eerste compleet blauwe taart en destijds een gewaagde creatie van Pieter Booij. In 1990 werd het bedrijf door de Duitse Esquire uitgeroepen tot één van de tien beste chocolatiers van Europa.

Blue Angel

Zelf aan de slag

Het boek is uiteraard gelardeerd met de recepten van klassieke Huize van Wely-bestsellers tot hun meer eigentijdse creaties. Je krijgt dus de kans om thuis aan de slag te gaan als patissier. En wees gerust: niet alles is heel moeilijk en niet alles is zoet. Je vindt er bijvoorbeeld ook de recepten voor hartigs zoals kaaskretons en kerrie-kaasvlinders.

Over Huize van Wely

Ruim honderd jaar geleden gingen in Noordwijk de deuren open van het eerste filiaal. Op dit moment telt Huize van Wely deze vier winkels in Nederland en een store in Jakarta!

Door de jaren heen is Huize van Wely altijd een gezond bedrijf geweest en heeft het altijd hoge kwaliteit geleverd. Inmiddels lonkt het bedrijf naar het buitenland en is er een duidelijke strategie om het merk internationaal op de kaart te zetten.

Nieuwe chef

De fakkel wordt na 25 jaar doorgegeven van Joost Rotteveel, de voormalig chef patissier nu directeur bij Huize van Wel, aan Robin Hoedjes, de huidige chef van Huize van Wely. De 34-jarige Hoedjes heeft verschillende titels op zijn naam staan. In 2015 behaalde hij de hoogste onderscheiding van het land door de Dutch Pastry Award te winnen. Als gevolg hiervan is hij nu lid van het Dutch Pastry Team en één van de zeven gerenommeerde chef-koks die deze prestigieuze jaarlijkse wedstrijd jureren.

Robin Hoedjes wijst de grootste smulpaap aan, uw verslaggever Coen Wulms

Joost Rotteveel, directeur bij Huize van Wely: “De wereld van luxe mag geen afgesloten ruimte zijn die slechts voor een klein aantal mensen is gereserveerd. Eén van de redenen dat ik hier het grootste deel van mijn volwassen leven heb gewerkt, is omdat het een prestigeplaats is waar de principes van toegankelijkheid hoog in het vaandel staan.”

Het boek kost €65 en is verkrijgbaar bij de Huize van Wely-winkels en de betere boekhandel.