Hoge haargrens? Dit zijn de beste kapsels voor jou…

Deel twee van onze zoektocht naar de beste haarstijlen voor mannen met een hoog voorhoofd.

Korte kapsels die geschikt zijn als je een hoge haargrens hebt vind je hier. Onderstaand vier stijlen waarbij je wat lengte nodig hebt.

De kuif

Het lijkt niet erg voor de hand liggend: een kuif bij een hoog voorhoofd. Maar dat extra volume op je hoofd is de blikvanger die de aandacht van je voorhoofd afwendt. Ook is het daardoor een manier om meer evenwicht in je verschijning te brengen. Je hebt mediumlang haar en een föhn nodig om een kuif te kunnen bouwen. En een beetje wax om ‘m in model te houden.

French Crop

Wat volume aan de bovenkant in de vorm van stekels of krullen is eveneens een goede optie voor hoge voorhoofden. Vooral omdat de aandacht wordt weggevoerd. Deze haarstijl is voor jou als je gezegend bent met dik en vol haar. Een kleine hoeveelheid stylingcrème houdt alles op z’n plek.

Zijscheiding

Een klassieke en classy haarsnit – onsterfelijk gemaakt door onder andere Cary Grant – die heel geschikt is voor het zakenleven. Je krijgt je scheiding kaarsrecht door een kammetje een paar keer op en neer te bewegen. Je haar valt daarna of naar links of naar rechts. Iedereen heeft een goede en een foute kant voor een zijscheiding.Vraag je kapper of barbier wat jouw goede kant is. Dat ziet ‘ie in een oogopslag. Zo gaat er minder aandacht uit naar je voorhoofd. Kammetje is vereist, pijp is optioneel.

De pony

Potkapsel, is de weinig vlijende, maar behoorlijk accurate benaming van deze haarstijl. Daar staat tegenover dat al je voorhoofd problemen zijn verholpen – dat wordt vakkundig afgedekt. Het is een klassiek kapsel – al in de 12e eeuw werd het haar zo geknipt – maar het is ook megahip. Elke paar jaar loopt de avant-garde ermee. Wat teveel van het goede? Enkel een pony aan de voorkant heeft ook het gewilde effect en is net wat minder euh… botanisch.