Deze twee vliegen business class

En het goeie nieuws: Mindy en Peanut doen dat nog gratis ook.

Corgi's business class

Business class vliegen is niet voor iedereen weggelegd, maar wel voor Mindy en Peanut. Deze twee corgi’s vlogen gezellig van San Francisco naar Singapore in de business class van Singapore Airlines-vlucht SQ33.

Het baasje van de twee honden, Tommy Suriwong, deelt het verhaal van die reis op zijn Facebook-pagina. De twee corgi’s zijn, net als Suriwong, met pensioen. De Suriwongs verhuisden van de westkust van de Verenigde Staten naar Thailand, en namen op die reis de beide viervoeters mee. (Mindy heeft overigens een eigen Facebook-pagina – voor de liefhebbers.)

Suriwong doet op zijn Facebook-pagina uitgebreid verslag van de reis. Zo leren we dat het “feeding and water schedule” van de honden al een maand vantevoren was gemodificeerd, zodat de honden tijdens de reis niet hun behoefte hoefden te doen. Dat konden ze vervolgens in alle rust doen in de tuin waar rokers zich verzamelen op Changi Airport in Singapore (voor reizigers die bekend zijn op Changi: onder de SilverKris Lounge).

De corgi’s brachten het grootste gedeelte van de reis slapend door. Geblaft werd er niet, en ze stiefelden ook niet door de paden.

Misschien gedroegen Mindy en Peanut zich zo goed omdat Suriwong ze vantevoren thuis aan vliegtuiggeluiden heeft laten wennen. Enkele weken voor de vlucht had hij de honden zelfs meegenomen naar de luchthaven om ze kennis te laten maken met de omgeving en het personeel – nee, deze Tommy levert geen half werk.

De business class-tickets van Suriwong en zijn vrouw waren niet voor niets. Op Facebook vertelt hij dat er voor elk ticket een bedrag van 6.700 Amerikaanse dollars moest worden neergeteld. 

Het goede nieuws voor de bankrekening van Suriwong: de honden mochten gratis mee. Er is zoiets als een ESA-vergunning, waarbij ESA staat voor Emotional Support Animal. Als je kunt aantonen dat er een psychische noodzaak is, mogen honden gratis meevliegen. Niet elke luchtvaartmaatschappij is zo gul, maar Singapore Airlines blijkbaar wel.

Er is overigens ook nog zoiets als PSD, Psychiatric Service Dogs. Vliegmaatschappijen moeten die honden wel verplicht laten meevliegen, daar hebben ze geen vrije keuze in.