De ultieme manier om je horloges te bewaren: een koffer

Het luxe koffermerk Globe-Trotter denkt nu ook aan iets heel belangrijks: je horlogecollectie.

De twee hebben een indrukwekkende attachékoffer onthuld voor tien horloges. De knappe kist van de Britse fabrikant is goed uitgerust om je favoriete horloges mee te nemen of veilig te bewaren.

De met suède beklede 10-Watch Attaché, exclusief ontworpen voor Hodinkee, heeft tien netjes geordende beige lederen kussens en een extra handig compartiment om extra accessoires zoals banden of gereedschap op te bergen. Voor extra veiligheid wordt dit afgerond met een set elastische banden om ervoor te zorgen dat er niets beweegt als je onderweg bent.

Hoewel er wordt gezegd dat wat er echt toe doet, vaak aan de binnenkant te vinden is, maakt de toegevoegde flair van Hodinkee dit des te meer het overwegen waard. De koffer is afgewerkt in de kenmerkende grijstint van het platform en heeft een cognackleurig lederen handvat en hoekversieringen. Aangezien er hoogstwaarschijnlijk zeer kostbare goederen in worden vervoerd, beschikt het ook over dubbele sloten en bijbehorende roestvrijstalen sleutels. Deze smetteloze reiskoffer van Globe-Trotter en Hodinkee is exclusief te koop via de website van laatstgenoemde en is beperkt tot slechts 40 stuks, met een prijs van circa €2.200.

Betaalbaar alternatief

SwissKubik Duo (€1.595)

De watch winders houden een automaat lopende door het roteren van het horloge, ooit alleen gebruikt door manufacturen en horloge-workshops. Tegenwoordig hebben de ooit zo logge machines een stijlvolle make-over gekregen en zijn ze in trek bij verzamelaars en fans van mechanische horloges. Swiss Kubik (hourlux.com) is een moderne en minimalistische oplossing om je horloge lopende te houden.

Scatola del Tempo Viaggio 6 (€695)

Scatola del Tempo’s verse aanwas is jaloersmakend als altijd. Deze keer hebben we ons oog laten vallen op de Viaggio 6. Een zwarte of bruine volledig lederen travel case voor zes horloges. Handgemaakt in Italië, dat spreekt voor zich.

Heisse & Söhne Executive 10 (€239,90)

Duitse degelijkheid en luxe met een houten horlogebox voor tien modellen. De grote glazen doorkijk voor wat pronkgedrag, velours en stoffen afscheidingen om elk afzonderlijk horloge veilig in op te bergen.