Watch Report – De niet te missen horloges van de LVMH Watch Week

Denk aan veel complexe uurwerken, goud en andere exotische materialen van TAG Heuer, Hublot, Zenith En Bulgari.

Het was de bedoeling dat we deze horloges live zouden aanschouwen, maar COVID zorgde voor nog een – hopelijke laatste – ommekeer. Wederom presentaties via Zoom voor de LVMH Watch Week 2022, een week waar alle nieuwigheden voor het eerste kwartaal werden gepresenteerd. We pikten er vier hoogtepunten uit van Zenith, Hublot, Bulgari en TAG Heuer.

TAG Heuer Autavia 60th Anniversary GMT

Lens Position: 1894

De Autavia is een belangrijke pijler voor TAG Heuer. Het was het eerste product dat werd gelanceerd onder Jack Heuer. De naam komt van het combineren van ‘auto’ en ‘luchtvaart’, daarom is het logisch dat een GMT-model deel uitmaakt van de collectie. Gek genoeg is dit pas de eerste GMT in de collectie. Aan de binnenkant vind je het kaliber 7 en een COSC-gecertificeerde GMT-uurwerk. Voor de leek: COSC is een Zwitserse certificering voor een zeer nauwkeurig lopend mechanisch uurwerk.

Het horloge heeft een blauwe gezonnestraalde wijzerplaat, een tweekleurige zwarte en blauwe ring en wordt gecontrasteerd door een oranje tijdzonewijzer en Autavia-logo. Alle uitvoeringen worden geleverd met een roestvrijstalen band of een band van alligatorleer. Er wordt gezegd dat TAG Heuer nog groter nieuws in de pijplijn heeft, dus houd ons in de gaten!

Hublot Big Bang Integral Time Only

Je hebt het Hublot Big Bang Integral-horloge misschien eerder gezien, maar niet op deze manier. Nieuwe modellen voor 2022 zijn een uitbreiding van een bestaande lijn, maar ze zijn ook veel meer dan dat. Door het formaat te verkleinen tot een slanke 40mm (van 42mm) en een eenvoudigere, tijdloze versie aan te bieden, krijgen deze horloges een cleaner karakter. En dat zegt veel voor Hublot.

De vele fans van de stalen ‘sport-chique’ horloges zoals de Royal Oak en Nautilus spreekt dit aan. Maar ook een nieuw publiek dat eerder misschien niet zo snel voor een Hublot zou gaan. Het is toch vooral een merk met gedurfde (lees: grote) chronografen en waar subtiliteit niet altijd aanwezig is. De Integral Time Only is er in drie variaties van titanium, geelgoud en keramiek.

Bulgari Octo Roma Blue Carillon Tourbillon

Bulgari richtte zich voornamelijk op de damescollecties voor het eerste kwartaal, maar de Octo Roma Carillon voor de heren kreeg een update met de introductie van een blauwe hightech coating – gebaseerd op koolstofvezel – op het uurwerk en de omtrek van de platinakast. Ze voegden ook uurindexen en een Arabisch cijfer op ’twaalf uur’ toe.

Een serieus en gecompliceerd stuk met drie gongs voor de tijd, zichtbaar aan de zijkant van de wijzerplaat. De Bulgari beschikt daarnaast over 75 uur aan gangreserve met 432 componenten in een uurwerk van 25mm bij 8,25mm.

Zenith Defy Revival A3642

Zenith heeft de afgelopen jaren succes na succes behaald met zijn Revival-serie. Een collectie van re-issues van vintage horloges en modellen die daarop voortbouwen. De Defy Revival A3642 is de nieuwste onder hen en de meest funky. Het bootst bijna precies het model na dat de Defy-collectie in 1969 lanceerde, nog steeds de inspiratie van veel van de avant-gardistische ontwerpen van Zenith.

De Revival A3642 zit boordevol design dat je gemakkelijke kunt linken aan de 70’s met zijn hoekige, geometrische kast en lunette en die hoge, geribbelde uurindexen. Het originele model kreeg de bijnaam ‘Bank Vault‘. De huidige is voorzien van saffierglas, een modern automatisch uurwerk en waterbestendig tot 300 meter, allesbehalve een delicaat vintage horloge dus.

One thought on “Watch Report – De niet te missen horloges van de LVMH Watch Week

Comments are closed.