De mooiste horloges van de stijlvolste mannen

Wordt een man stijlvol door het horloge dat hij draagt, of wordt het horloge populair door de man die ’t draagt?

Voor deze 5 horloges geldt het laatste. Van een President’s Watch in een niche van Rolex en een fictief personage tot aan twee acterende coureurs en een legende op de maan.

Steve McQueen
Een onafscheidelijk duo: Steve McQueen en zijn Heuer Monaco. In 1971 speelde McQueen de rol van Michael Delaney in de legendarische film Le Mans. Door die rol kwam McQueen in aanraking met horlogemerk en nu, jaren later, worden de Monaco en The King of Cool nog altijd aan elkaar gelinkt.

De eerste uitgave van de Monaco verscheen in 1969, ontworpen door Jack Heuer die een sterke samenwerking had met coureur Jo Siffert. Via Siffert probeerde Heuer het merk te promoten binnen de Formule 1. Steve McQueen was op zijn beurt weer groot fan van Siffert, dus de Monaco was een logische keuze voor de acteur. Bij de viering van het vijftigjarig jubileum introduceerde het merk vijf nieuwe limited editions van het beroemde vierkante horloge. 

Paul Newman
De man die een horloge naar zichzelf vernoemd kreeg, de beroemde ‘Paul Newman Daytona’. Het was weliswaar niet Rolex zelf die de Cosmograph Daytona naar de acteur vernoemde, maar fans van de acteur en het horloge verwezen met die naam naar de ref. 6239 met ‘exotic’ wijzerplaat.

Het horloge ging in 2017 onder de hamer voor een recordbedrag van $17.752.500, ruim vijftienduizend euro. Deze memorabele veiling onder leiding van Aurel Bacs kun je overigens terugkijken (zeker de moeite waard).

Barack Obama
Hoewel je bij de term ‘President’s Watch’ eerder denkt aan een Rolex Day-Date met Jubilee-band (Lyndon B. Johnson en John F. Kennedy droegen dit horloge), kiest oud-president Barack Obama voor een ander model. De Rolex Cellini is een stuk minder beroemd dan een Day-Date, Submariner of Daytona, en juist daarom een originelere keus.

De Cellini Time is er in witgoud of Everose gold met zwarte of witte wijzerplaat en je kunt kiezen voor een zwarte of bruine leren band. Geen poespas, gewoon een prachtig klassiek horloge.

James Bond
In No Time to Die (2021) draagt Daniel Craig als James Bond een Omega Seamaster Diver. James Bond en Omega zijn tegenwoordig onafscheidelijk, maar ooit droeg 007 een ander merk. Zo droeg Sean Connery een Rolex Submariner, zoals Ian Fleming, de auteur van de boekenreeks, ook altijd een Rolex droeg, al koos hij dan voor een Explorer.

De Omega Seamaster is natuurlijk een perfect fit voor een man als James Bond. Mocht hij onverhoopt in de zee belanden, dan kan hij in ieder geval de onderwatertijd bijhouden. 

NASA

Buzz Aldrin
De Speedmaster van Omega is tegenwoordig een collector’s item, maar die populariteit komt natuurlijk ergens vandaan. Is het ver gezocht als we de maan noemen? Nee, in het geval van de Speedmaster niet.

Op 20 juli 1969 zetten Buzz Aldrin en Neil Armstrong hun eerste stappen op de maan. NASA koos na een aantal strenge tests de Speedmaster als meest betrouwbare horloge voor deze missies. Ter viering van het vijftigjarig jubileum van de maanlanding kwam Omega in 2019 met verschillende nieuwe Speedmasters, waaronder een gouden variant en een limited edition met bijzondere details. Recentelijk lanceerde het Zwitserse horlogemerk nog een bijzondere Speedmaster. Dit keer met maanmeteoriet in de subdials.