Horse Cycles – Hipsterfietsen uit NYC

Het hipstergehalte is hoog bij het New Yorkse Horse, maar kleine kans dat je een soortgelijke fiets tegenkomt op je rit richting café of werk.

Hoog zomer – althans, feitelijk dan – dus de perfecte kans om een tweewieler te pakken. De fietsen van Horse Cycles zijn niet alleen prettig voor het oog, ze zijn ook nog eens stuk voor stuk met de hand gemaakt. Een belofte voor een unieke tocht dus. Het heeft een hoog hipster-gehalte, maar ach.

Thomas Collaga, de oprichter en eigenaar van de fietsenmakerij in Brooklyn, maakt al zo’n tien jaar lang unieke fietsen met een vintage uitstraling.

De retro-achtige fietsen zijn sportief, maar misstaan niet op straat door het kleurgebruik en de details zoals het lederen zadel en handvat. Ze zijn daarnaast allemaal one-of-a-kind.

Als klant heb je de touwtjes compleet in eigen handen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de fiets (deels) zelf te ontwerpen. Zo kun je zelf de kleuren, detaillering en materialen uitkiezen.

Wel zijn de frames van de Horse-fietsen altijd van staal. Door het lichte gewicht, omdat het duurzaam is en zich makkelijk laat bewerken. Je kunt er ook voor kiezen om een al bestaande fiets te kopen.

De Horse Cycles zijn te koop vanaf ongeveer €1.000. Je kunt ze online bestellen, of natuurlijk in Brooklyn ophalen.