Hotelnacht Amsterdam: kunst & kippetjes

Tien jaar bestaat Hotelnacht. Reden voor een aantal tophotels om uit te pakken op het gebied van kunst, muziek en culinaire zaken.

Tijdens Hotelnacht openen de mooiste hotels van Amsterdam hun deuren om je voor één nacht te laten ervaren wat ze te bieden hebben. Je kunt uiteraard een kamer boeken voor een gunstig tarief, maar de deelnemende hotels organiseren ook allerlei activiteiten om zich van een originele kant te laten zien, waar je gewoon als bezoeker van kunt genieten. Het event bestaat dit jaar een decennium en vindt plaats in het weekend van 14 en 15 januari.

Kunst

Ook het Amsterdamse Art’otel –dat ligt uiterst handig tegenover het Centraal Station – doet mee.

Vanaf 19.00 uur zijn er elektrische beats van de resident DJ, terwijl jij je kunt vergapen aan de nieuwste tentoonstelling: ABSTRACTALIZM (zie openingsbeeld en hieronder), samengesteld door Amsterdam Street Art. Tot middernacht zijn er verschillende happen te koop bij de food stations, en drankjes uit de twee bars. Ook kun je reserveren bij het inpandige Portugees-Aziatische ARCA Restaurant. Meer informatie vind je hier.

Als afsluiter kun je in de live art photo box je portret te laten nemen door twee lichtschilderkunstenaars als aandenken.

Kippetje

Loop je twee huizen verder dan kom je bij de Carstens Brasserie die deze avond wordt omgetoverd tot Carstens Fried Chicken Snackbar.

Dat klinkt naar fast food, maar dan uiteraard wel op niveau! Dus denk aan David Chang-style buttermilk fried chicken met kaviaar (!), kipsaté loaded fries en een crispy chicken caramel sundae. Alles, van smakelijk opgemaakte borden to de ingrediënten zijn verantwoord: zo is de kip biologisch en komt van Parelhoen uit Flevoland. Het menu vind je hier.

Passe-Partout

Met een passe-partout krijgt elke hotel lover, dus ook festivalgangers zonder geboekte Hotelnacht-kamer, toegang tot alle events die door de deelnemende hotels worden georganiseerd, voor zover de capaciteit het op dat moment toelaat ter plaatse. Zo leer je Amsterdam op een originele manier kennen. Passe-partouts zijn te koop via de website van Hotelnacht.