Acht hotels die zo uit een Wes Anderson-film komen

Bezoek één van deze hotels, dan kun je keihard “TAKE YOUR HANDS OFF MY LOBBY BOY!!!” roepen.

Praktisch elk beeld uit een Wes Anderson-film is herkenbaar. Je kunt bij het zien van een still vaak al zien dat je een film aan het kijken bent van de creatieve Texaan. Hij heeft met zijn films al een heleboel bijzondere werelden gecreëerd. Wat te denken van het iconische roze The Grand Budapest Hotel of alle zeeblauwe tinten uit The Life Aquatic with Steve Zissou. Onderstaand vind je een lijstje van acht bijzondere hotels die rechtstreeks uit een Wes Anderson-flick lijken te komen.

De Venice Simplon-Orient-Express

Verblijven in een rijdend hotel is sowieso best wel Wes Anderson-ish. De look-and-feel van de Venice Simplon-Orient-Express, van keten Belmond, doet denken aan het decor van The Darjeeling Limited. Van de aankleding tot en met de personeelsuniformen van de werknemers: de nostalgische stijl lijkt zo uit de koker te komen van de regisseur. En dat dit geen toeval is bleek wel uit het feit dat Anderson in 2021 een heuse wagon ontwierp voor een andere Belmond-trein.

The Jane, New York

Bij binnenkomst in The Jane maak je een reist terug in de tijd. Het design brengt je terug naar old school New York en is gecureerd ‘gedateerd’, want wel gewoon luxe. De weelderige rode accenten en de gigantische discobal in het midden van de lobby zouden zelfs Richie Tenenbaum een glimlach doen ontlokken.

The National Exchange, Nevada City

Elk hoekje en elk vertrek in het onlangs gerenoveerde en historische The National Exchange Hotel, straalt wel iets filmisch uit. Dit charmante boetiekhotel ligt in het hart van het Californische Gold Country. De sfeer en het design, met veel antiek meubilair en opvallend kleurrijk bloemenbehang, weerspiegelt volledig de sfeer van de regisseur. In restaurant/bar Lola vind je roodfluwelen cabines die zo Anderson zijn als maar kan.

Little Cat Lodge, Hillsdale

In Andersons Moonrise Kingdom gaf hij zijn eigen creatieve draai aan kleine dorpjes en campings. Little Cat Lodge, gelegen in het New Yorkse Hudson Valley, werd ontworpen door Studio Loveisenough en past als gegoten in de esthetiek van die film. Symmetrie – een geliefde visuele truc van de regisseur – is hier minutieus uitgevoerd. Je vindt hier een mix van uitbundige stoffen en patronen, wandtapijten, fijne bloemenprints en donker leer in combinatie met doorleefd hout.

The Graduate Hotels, Palo Alto

The Graduate Hotel in Palo Alto, Californië , kan zo uit een schetsboek van de regisseur komen. Alleen al het enorme wandtapijt achter de enorme houten balie is zó kenmerkend retro dat je meteen aan één van z’n films denkt.

Burgh Island Hotel, South Devon

Naast eigenzinnige interieurs bevatten Andersons-films vaak ook bijzonder gedenkwaardige, soms bizarre architectuur. Het Burgh Island Hotel, in het zuidwesten van Engeland, direct gelegen aan Het Kanaal, is een heuse Art Deco-knaller. Dit zou een perfecte locatie zijn voor een toekomstig Wes Anderson-project.

Grand Hotel, Mackinac Island

Bij The Grand Hotel lijken ze het er wel om te doen! Er is iets intrinsiek enorm Andersoniaans aan dit schilderachtig eiland. De gevel en de poppenhuis-achtige façade alleen al – met tientallen kleine ramen en chique gestreepte luifels – doet bijna één-op-één denken aan Wes Anderson. Binnen zijn geen twee kamers hetzelfde. Je vindt overal bizarre memorabilia – denk aan leeuwenkoppen, bijzonder ingelijste kunst – worden afgewisseld met de meest kleurrijke pastel- en neon-kleuren.

Hôtel Les Deux Gares, Parijs

Veel van Anderson’s filmsets zien er bijna te gelikt uit om echt te zijn. Datzelfde geldt voor boetiekhotel Les Deux Gares in Parijs. Het hotel, gelegen in het 10e arrondissement, is ontworpen door Luke Edward Hall en is volledig gewijd aan de Anderson-sfeer. De perfect symmetrische lobby, met zijn fluwelen banken en op de vlooienmarkt gevonden kunst. Ook de pastelkleurige badkamers zijn om door een ringetje te halen.