Een vakantie van 30 minuten 

Het succesvolle Nederlandse verzorgingsmerk Rituals heeft nu ook een wellness bestemming, in het hart van Amsterdam.

rituals

We kennen het Nederlandse merk Rituals van de verzorgingsproducten, cosmetica en geurstokjes en eigenlijk van steeds meer producten. Als één Nederlands merk de wereld de afgelopen jaren heeft veroverd, dan is het dit in 2000 gestarte merk van Raymond Cloosterman wel.

Het begon allemaal met een winkel in de Amsterdamse Kalverstraat en slechts één lijn met verzorgingsproducten. En kijk nu: meer dan vijfhonderd prachtige winkels wereldwijd, meer dan 1500 shop-in-shops en een enorm assortiment aan cosmetica, huidverzorgingsproducten, beddengoed, kleding en nog veel meer. Emporio Rituals zou je bijna zeggen, met recht een holistisch concept.

Aan de Amsterdamse Spui vind je de flagship store van het merk. Het House of Rituals is een vier etages tellend mekka voor Rituals-fans met een chique en warme Parijs-achtige uitstraling. Alles wat Rituals doet en maakt vind je hier. 

Het is een must visit en dé plek om een perfect cadeau te vinden, want ook de mannenlijn van Rituals wordt steeds uitgebreider. 

Op de vierde etage van House of Rituals (en op nog drie andere plekken in de wereld) vind je een wellness-etage (de Body Spa) waar je yoga-sessies kunt ondergaan, je handen en voeten kunt laten verzorgen, een superfraaie hammam, en twee ruimtes met de mogelijkheid om je te laten masseren en volledig tot rust te komen. 

ModMod onderging twee Rituals-sessies en zelden waren we zo onder de indruk van het effect. In Amsterdam kun je je laten masseren via een hydro massage. Liggend op een high-tech waterbed beweegt een harde (of minder harde, dat kun je zelf instellen) waterstroom vanaf je nek tot aan je tenen op en neer. Elke cel en spier van je lichaam wordt losgemaakt en gemasseerd – een waanzinnig lekker gevoel. 

Extra bijzonder is de brain massage die je in Amsterdam kunt ondergaan. Die ruimte heeft Rituals de ontspannende naam Mind Oasis gegeven.

Voor de brain massage in een cabine plaats op een S-vormig bed (goed voor de bloedcirculatie), waarna je door middel van beelden, geluid, muziek en haptische trillingen vanuit het bed naar een extreem relaxte staat van zijn wordt gebracht.

Of je nu wilt of niet, je ademhaling wordt verlaagd, en je hersenniveau wordt naar een meditatieve staat getransporteerd. Alle stress verdwijnt uit je lijf na dertig minuten voel je je als volledig herboren en energieker dan ooit. 

Een brain massage heet dat bij Rituals en daar is niets te veel mee gezegd. Het is een zeldzame ervaring die aanvoelt als een korte vakantie zonder zorgen. 

Ga naar de site van Rituals om het uitgebreide aanbod te bestuderen en – eventueel – te reserveren.