Koffieliefhebber? Bekijk de Hublot Big Bang Unico Nespresso Origin

De circulaire economie ontmoet overdadige luxe in deze Hublot gemaakt van Nespresso capsules.

Hublot zorgt ervoor dat je niet de toekomst kan aflezen van het koffiedik, maar de tijd. Dankzij de Big Bang Unico Nespresso Origin.

De Zwitserse fabrikant is heer en meester als het gaat om experimenteren met materialen. Ook de nieuwste limited edition Big Bang, uitgebracht in samenwerking met Nespresso, maakt gebruik van iets verrassends: namelijk gerecyclede aluminium Nespresso capsules en koffie. Ze vormen de basis voor de productie van de knalgroene kast en de al even groene band.

Het horloge wordt geleverd met twee banden, gemaakt van eco-materialen. De eerste is gemaakt van 4,1 procent gerecycled koffiedik en 8,2 procent wit gerecycled rubber. De tweede is gemaakt met SingTex, een partner van Nespresso, die een stof produceert die is gemaakt van vijf procent gerecycled koffiedik en 95 procent gerecycled polyester. De banden zijn eenvoudig te verwisselen door middel van een klikmechanisme.

De tot 200 stuks gelimiteerde 42mm Big Bang (€25.200) is uitgerust met Hublot’s automatische kaliber HUB1280 Unico, voor het eerst geïntroduceerd in 2009.

Hoewel de samenwerking tussen deze twee Zwitserse grootheden ongebruikelijk is, evenals de gebruikte materialen, zijn de verwijzingen vrij discreet gehouden. Afgezien van het gebruik van de gerecyclede materialen van het koffiebedrijf, is de enige handtekening op het horloge de Nespresso ‘N’ op de kroon, terwijl de extreem groene kleurstelling is geïnspireerd op de Master Origins Peru Organic Nespresso-capsule.

Volgens de fabrikant had Hublot ‘een heel jaar onderzoek en ontwikkeling nodig, in nauwe samenwerking met Nespresso, om de perfecte chromatische harmonie te bereiken tussen de zeven verschillende materialen waaruit het horloge bestaat, van de kast tot de banden.’

Nog een primeur: de Big Bang Unico Nespresso Origin komt in de nieuwe ‘Hublot Greenbox Case’, een nieuwe meer duurzame verpakking die door de horlogefabrikant is ontwikkeld en in de toekomst voor alle horlogecollecties wordt gebruikt.

Stacked from 27 images. Method=B (R=7,S=5)