Geef je huid een zetje met deze kou

Veel mannen hebben in de winter last van een droge huid. Met jeuk, roodheid en soms zelfs pijn als gevolg. Er is wat aan te doen…

Onderhoud
Lekker retro onder de douche
Door Redactie
Onderhoud
Tom Hardy ruikt goed
Door Redactie

In de winter is de lucht niet alleen koud, maar ook een stuk droger. Hierdoor merk je dat je huid sneller uitdroogt. Heb je last van een huidaandoening als eczeem, psoriasis of een huidallergie, dan is de last nog een tikkie erger. De huid wordt roder en droger, waardoor de jeuk alleen maar helser wordt.

Warme dekens

 De voornaamste reden dat je huid sneller uitdroogt in de winter? De koude buitenlucht bevat minder vocht en vormt een groot contrast met de warme lucht van de centrale verwarming binnen – ook als je die maar mondjesmaat gebruikt met het oog op het prijsplafond.

De huid verliest hierdoor meer vocht dan normaal. Een droge huid kan ook veroorzaakt worden door het dragen van te veel lagen van, met name synthetische, kleding, te warm water in je bad of onder de douche. Zelfs die dikke stapel warme dekens op je bed kan van invloed zijn.

Er zijn een aantal merken die de eczeem gevoelige huid ondersteunen. Bijvoorbeeld Avène. Maar ook Salcura richt zich op deze probleemhuid. De filosofie achter dit merk is dat de huid het vermogen heeft om zichzelf te genezen. De Salcura-producten bestaan uit hoge concentraties van natuurlijke oliën en extracten.Met als doel zelfs de moeilijkste, droogste huid van genoeg voedingsstoffen te voorzien, waardoor het genezingsproces kan beginnen. Alle Salcura-producten zijn vrij van synthetische ingrediënten, kleur- en geurstoffen en zijn dermatologisch getest. Net als die van Avène, trouwens.

Salcura heeft vier lijnen voor verschillende huidtypes en de behoeften daarvan, waaronder de Bioskin. Deze is er voor de ondersteuning van de droge- en vochtarme huid met als doel om zo weer in balans te komen. De producten geven de huid een milde stoot aan voeding, waardoor het ook geschikt is voor mensen die gevoelig zijn voor eczeem, psoriasis en last hebben van ontstekingen van de huid (dermatitis).

Spuitgast

Voor directe verkoeling en verlichting bij een droge- en jeukende huid heeft Salcura sprays gemaakt. Door de nevel van de Bioskin Derma Spray Intensive kan de geïrriteerde huid die aanraking niet verdraagt en kan het zelfs op moeilijk te bereiken plaatsen – zoals de hoofdhuid – bereikt worden . De ulta lichte textuur maakt het makkelijker voor de huid om voedingsstoffen te absorberen.

Onderhoud
Lekker retro onder de douche
Door Redactie
Onderhoud
Tom Hardy ruikt goed
Door Redactie