Zo hou je je huidafweer op peil

Je huid kan wel wat ondersteuning gebruiken. Kleine moeite nu; groot plezier straks…

De beste manier om je huid te versterken is door een verzorgende crème te gaan gebruiken. Zeven argumenten:

Watermanagement

Eén van de effecten van het gebruik van een verzorgende crème is dat er een laagje over de huid wordt gelegd, waardoor voorkomen wordt dat er (teveel) vocht uit je huid verdampt. Vochtverlies leidt tot rimpels. Die krijg je vroeger of later beslist, maar je kunt het ontstaan ervan uitstellen.

Luchtafweer

Het laagje dat je met een crème over je huid legt, beschermt de huid ook tegen invloeden van buitenaf. Vuil, schadelijke stoffen in de lucht en ander minder fraais komen niet rechtstreeks in contact met de huid, en dat vermindert de kans op huidirritaties.

Zon

Kies je een crème met een SPF, dan bescherm je je huid tegen de negatieve invloed van UVA- en UVB-stralen. Niet helemaal, maar zo’n crème is aanzienlijk beter dan niets.

Budget

Crèmes zijn net als auto’s: echt slechte worden niet meer gemaakt. Kies er daarom één die bij het budget past, het gaat er uiteindelijk om dat je ‘m dagelijks gebruikt. En niet te zuinig smeert.

Extra’s

Let, als het even kan, op de ingrediënten; staat er Vitamine A, Vitamine C en/of Hyaluronzuur op het etiket dan is er reden om dit product te verkiezen boven crèmes die deze stoffen niet bevatten.

Routineklus

Maak er een vaste gewoonte van. Plan het gebruik van de crème na het scheren, dan wordt het al snel routine en vergeet je het niet meer.

Niet doen

Niet lenen van je vriendin of vrouw: haar crèmes zijn in de regel vetter, sterker geparfumeerd én – raar maar waar – duurder!