Een montere kop? Zo pak je dat aan

Als je weet welk huidtype je hebt kun je de verzorging erop afstemmen. Dat levert meteen een frisser hoofd op.

Onderhoud
Tom Hardy ruikt goed
Door Redactie
Onderhoud
Dit kun je doen tegen scheerirritaties
Door Redactie

Welke huidtype heb jij eigenlijk? Hieronder vind je de vier meest voorkomende en leer je hoe je jouw vel het beste verzorgt. Niet alleen knap je daar zienderogen van op, het is ook een investering in de toekomst van je gezicht, want het stelt het ontstaan van rimpels uit.

Hardnekkig glansje?

Als je huid er vaak glimmend uitziet betekent dat meestal dat je een vette huid hebt. Je hebt dan in de regel wat sneller last van onzuiverheden omdat je huid wel heel ijverig talg produceert.

Tip: Gebruik een facewash om je huid ’s avonds grondig schoon te maken. Kies overdag een verzorgende crème met een matterend effect. Daar zijn er steeds meer van.

Strak?

Het is vooral de droge huid die snel trekkerig aanvoelt. Extra bescherming is nodig omdat er snel barstjes in kunnen ontstaan. Bovendien oogt een droge huid vaak dof.

Tip: Een verzorgende crème die verrijkt is met vitamines en andere ingrediënten die je huid versterken is voor jou de beste optie. Zo’n rijk verzorgend product geeft meteen een gezonde glans.

Geregeld een pukkel?

Als je ziet dat je gezicht snel geïrriteerd of droog is dan heb je waarschijnlijk een gevoelige huid. Dat betekent dat je he huid voorzichtig moet verzorgen. Kies dan ook voor zachte producten.

Tip: Het is zaak de gevoelige huid niet te irriteren. Kies producten die zacht zijn voor je huid en waarbij onnodige toevoegingen zoals parfumstoffen zijn weggelaten. Ook rijk schuimende zepen en facewashes zijn voor deze huid niet geschikt.

Evenwicht

Heb je weinig omkijken naar je gezicht? Is je huid gelijkmatig en heeft –ie een matte glans? Dan heb je een normale huid. De vet- en vochthuishouding zijn met elkaar in evenwicht. Nu is het zaak om dat zo te houden.

Tip: Zorg dat je huid goed schoon is voor je er je verzorgende crème op loslaat: dan worden de bestanddelen beter opgenomen. Naarmate je ouder wordt zal je huid droger worden.

Onderhoud
Tom Hardy ruikt goed
Door Redactie
Onderhoud
Dit kun je doen tegen scheerirritaties
Door Redactie