Zo houd je je huid (en je portemonnee) in shape

Een béétje goed voor je huid zorgen is vrij simpel. Kwestie van gezond verstand en wat discipline. Vier goede & betaalbare crèmes…

Onderhoud
Tom Hardy ruikt goed
Door Redactie
Onderhoud
Dit kun je doen tegen scheerirritaties
Door Redactie

Staat je huid wel eens strak gespannen na een scheerbeurt? Of nadat je je gezicht hebt gewassen?

Nee, dat is geen goed teken. Het geeft aan dat je huid vocht tekort komt. Op je huid bevindt zich een natuurlijke beschermlaag. De taak daarvan is tweeledig. Ten eerste dient deze laag te voorkomen dat vocht uit de huid verdampt. Daarnaast fungeert het als schild om agressors van buiten van de huid weg te houden.

Scheren, het gebruik van te agressieve (reinigings)producten, te weinig water drinken, te veel alcohol of een eenzijdig dieet kunnen allemaal van invloed zijn op het functioneren van de beschermlaag.

Door dagelijks een verzorgende crème te gebruiken help je deze huidbarrière te versterken. Dat hoeft geen peperdure crème te zijn.

Dit zijn vier prima huidverzorgers die je financieel niet de kop kosten.

Amsterdammertje

Het Amsterdamse merk HMN heeft de Day Cream SPF30. Dit is een verzorgende dagcrème met een natuurlijke zonnefilter – dus deze beschermt ook tegen UV-straling. De crème is volledig vegan en bevat biologisch verbouwde ingrediënten als aloë vera en cactusvijg. Beiden hebben hydraterende en antibacteriële eigenschappen, wat zorgt voor minder huidontstekingen, beschadiging van de huid en het verhogen van de elasticiteit van de huid. €39 / 50 ml.

Siberisch

Natura Siberica bevat producten die zijn ontwikkeld op basis van wilde kruiden, bloemen, grassen, fruit en planten uit Siberië en het verre oosten. Ook zijn ze vrij van parabenen, synthetische conserveringsmiddelen, minerale oliën en siliconen. Desondanks zijn ze prima betaalbaar. Je vindt ze bij de natuurketen Holland & Barrett. Een prima no nonsense crème is de Super Toning Face Cream Wolf Power. €13 / 50 ml.

Franse slag

De Super Moisture Balm van het Franse Clarins Men is een hydraterende en comfortabele crème voor de mannenhuid. Het is niet vet en trekt snel in. De crème is geschikt voor alle huidtypes. Tip: vergeet ook je hals niet bij het smeren. €45 / 50 ml.

Wereldburger

Deze Origins crème, met de naam A perfect world, heeft als doel om onzichtbare schade te voorkomen. Daartoe zijn plantaardige stoffen toegevoegd die de beschermende eigenschappen van de huid versterken en je vel neutraliseren na vervuiling, infrarode stralen en andere schadelijke invloeden van buitenaf. Bovendien biedt het hydratatie om het vochtgehalte van de huid te maximaliseren. €51 / 50 ml.

Onderhoud
Tom Hardy ruikt goed
Door Redactie
Onderhoud
Dit kun je doen tegen scheerirritaties
Door Redactie