De huizen van drie van ’s werelds rijkste mannen

Drie volstrekt uiteenlopende huizen, met één gemene deler: de eigenaars zijn miljardairs…

Natuurlijk is het een onmogelijke opdracht om een lijstje te maken met al het vastgoed dat ’s werelds rich and famous bezit. Eerder al keken we rond bij een ex-optrekje van Prince. Maar nu hebben we er drie nieuwe kandidaten uitgepikt, in dit geval mannen, die een zeer bijzonder optrekje hebben.

Bernard Arnault

De 74-jarige Franse zakenmagnaat Bernard Arnault heeft zijn fortuin vergaard via het luxemerkenconglomeraat Louis Vuitton Moët Hennessy a.k.a. LVMH. Volgens Forbes werd hij in februari van dit jaar de rijkste persoon ter wereld. Inmiddels is Arnault eigenaar van Indigo Island, een paradijselijk toevluchtsoord van 135 hectare op de Bahama’s, evenals een skichalet in Courchevel, Frankrijk. Keurig. Een ander bijzonder stukje vastgoed dat hij bezit, heeft een bijzonder verhaal. In 2021 verkocht hij een zeer fraai optrekje in Trousdale Estates, een wijk in Beverly Hills, voor $84,5 miljoen aan… zichzelf!

Het luxe landhuis werd op maat ontworpen door Marmol Radziner, een zeer hoog aangeschreven architectenbureau. En hoewel het huis nooit voor openbare verkoop te koop stond, bleek uit akten dat een BV van Arnault het huis verkocht aan een andere BV waar hij eigenaar van is. Dit betekende dus dat de miljardair het huis van zichzelf kocht, want Bernard stond dus aan beide kanten van de transactie. Het is onduidelijk waarom. Maar goed, voor de 1% gelden andere regels. Of nouja, geen regels. Het huis is in ieder geval schitterend.

Elon Musk

In 2020 verklaarde Elon Musk in een tweet dat hij ‘geen huis wilde bezitten’ en van plan was bijna al zijn wereldse bezittingen te verkopen. Het jaar daarop kondigde Musk aan dat zijn hoofdverblijfplaats een prefabwoning was in Boca Chica, Texas. Deze werd gehuurd via zijn ruimtevaartbedrijf SpaceX. Dat Musk officieel in het prefabhuis, een soort luxe keet, woont is nooit officieel bevestigd. Maar een goed verhaal is het wel.

Alhoewel: het prefabwoningbedrijf Boxabl, maakte wel doodleuk een promotievideo waarin het liet doorschemeren dat zij een van hun huizen hadden geïnstalleerd voor ‘een uiterst geheime klant’. De Boxabl Casita, die Musk naar verluidt zijn thuis noemt, is een verrijdbare unit van ongeveer 40 vierkante meter. Het is eigenlijk een studio-appartementje op wielen. Maar dan wel compleet met een volledig uitgeruste keuken, badkamer, woonkamer en slaapkamer. Er zijn overigens bronnen die beweren dat Elon er niet zelf woont, maar de keet gebruikt voor gasten. Ach ja, zo’n gewone jongen gebleven, ons Elon.

Warren Buffett

Ach, good ol’ Warren Buffett. Hij is al sinds 1970 CEO van Berkshire Hathaway. Dit Amerikaanse conglomeraat uit Omaha is het zesde grootste bedrijf ter wereld op basis van marktwaarde. De 93-jarige is, give or take goed voor zo’n $133 miljard. Maar dat betekent niet dat hij alles over de balk gooit. Sterker nog: Ome Warren woont nog steeds in de woning in zijn geboorteplaats Omaha. Een stulpje dat hij in 1958 voor $31.500 kocht!

Uiteraard is het een enorme woning en geen lullig rijtjeshuis, maar het geeft wel aan wat voor figuur hij is. Rijk geworden door zuinig te zijn. Nouja, soms dan. En hij is niet van plan te verhuizen. “In de winter is het hier heerlijk warm. In de zomer lekker koel. Het is hier heerlijk comfortabel!”, aldus The Oracle of Omaha.