Eerste hulp bij overmatig zweten

Zweet je als een malle? Botox in je oksel kan dan een goede optie zijn…

Nu het buiten eindelijk warmer is, gaan we ook meer zweten. Een volstrekt natuurlijk mechanisme van de mens om het lichaam een gezonde, normale temperatuur te laten behouden. Zelfs sterren doen het – zoals je hier kunt zien.

Niks mis mee dus, maar het kan wel zeer vervelend zijn als je overmatig veel zweet. Want dat levert niet alleen klotsende oksels, natte kleren en zweetvlekken op, maar in het verlengde daarvan ook een onzeker of een ongemakkelijk gevoel.

Spuit

Veel mensen weten dat botox helpt bij het verminderen van rimpels. Maar, naast het tegengaan van huidveroudering, werkt botox ook bijzonder effectief om de zweetproductie te verminderen.

Hoe? Door botox op een aantal plekken in de oksel te injecteren worden de zenuwen die de zweetklieren aansturen geblokkeerd. En door deze blokkade vermindert de zweetproductie.

Ter geruststelling: Als botox in de oksel wordt gespoten en daar de zweetproductie blokkeert ga je er niet meer van zweten op andere plekken.

Een behandeling kost je bij een serieuze arts in een goede kliniek, zo’n €500. Eén behandeling is voldoende voor de hele zomer. De behandeling is pijnloos, veilig en je hoeft er niet van bij te komen. Er is dus geen downtime.

Erg prijzig? Bij de Amsterdamse kliniek Claus Holtz hebben ze op 3, 4 en 5 juli trainingsdagen. Je betaalt dan net geen driehonderd euro voor de botox okselbehandeling. Wil je gebruikmaken van deze korting, vermeld dan ’training’ bij het maken van de afspraak.