IJzig fris de zomer door…

Van een van de populairste mannengeuren is een nieuwe versie gemaakt. Koel en strak. Ideaal als straks het kwik weer stijgt.

Onderhoud
Lekker retro onder de douche
Door Redactie
Onderhoud
Tom Hardy ruikt goed
Door Redactie

IJzig. Het woord heeft een niet al te beste weerklank. Het beschrijft de blik van Kaag bij een kritische Kamervraag. Of er wordt een wel heel ongemakkelijke stilte mee aangeduid. En het is de kou die meteen onder je kleren kruipt…

Tegenwicht komt uit onverwachte hoek, namelijk van Hermès. Onlangs heeft dit gerespecteerde mode- en geurenhuis namelijk een nieuwe geur gelanceerd die de naam Eau Givrée draagt. Vrij vertaald als ijzig water. Het is een variant op de megaseller Terre d’Hermès.

Modern en strak

Het koude watertje is gemaakt door Hermés’ huisparfumeur Christine Nagel. De basis is onmiskenbaar Terre d’Hermès maar ze heeft er een aantal ingrediënten aan toegevoegd, zoals citroen en jeneverbes. Daardoor krijgt de oorspronkelijk wat warme, minerale geur een moderne, strakke frisheid.

Grappig detail: Eau Givrée eau de parfum zit in dezelfde fles als het origineel maar die heeft nu een frosted uitvoering gekregen. Het is een geur die bij uitstek geschikt is voor zinderende zomerse dagen en voor iedereen die fan was van het origineel.

De basis

In 2006 kwam Terre d’Hermès op de markt. De geur, gemaakt door grootmeester Jean-Claude Ellena, werd na een voorzichtige start een gigantisch succes. Het parfum heeft internationaal zo’n beetje alle prijzen gewonnen die er te verdelen zijn.

Op rechts Jean-Claude Ellena

En terecht, want Terre d’Hermès is meteen herkenbaar, origineel, tikje chic en niet opdringerig maar wel heel aanwezig. Een geur die het goed doet in de kroeg maar ook geschikt is voor de boardroom.

Nog altijd is het een bestseller. In de loop der jaren zijn er een aantal varianten uitgebracht en nu is er dus Eau Givrée (€70, 50 ml). Goed om te weten: De fles is navulbaar.

Onderhoud
Lekker retro onder de douche
Door Redactie
Onderhoud
Tom Hardy ruikt goed
Door Redactie