Vijf imposante baarden en hun dragers

Deze baarden hebben zich bewezen: de beste exemplaren in de business.

Vijf fraaie baarden die afkomstig zijn uit de film-, mode- en muziekwereld.

ZZ Top

Ruim vijftig miljoen albums heeft de Amerikaanse rockband ZZ Top verkocht. Daar hebben ze weliswaar 51 jaar over gedaan, maar toch. Kenmerkend voor de band is het stevige gitaargeluid, maar ook het vrijwel identieke uiterlijk van de twee frontmannen Billy Gibbons en Dusty Hill: steevast dragen ze een zonnebril, een hoed en een lange rechte baard. Gibbons borstelt zijn baard inmiddels alleen, Hill overleed vorig jaar.

Jamie Dornan

Over de filmreeks Fifty Shades of Grey wil deze Ierse acteur het liever niet meer hebben, maar over zijn kenmerkende volle baard doet hij niet moeilijk. Als voormalig model weet Dornan wat een baard nodig heeft: geregeld onderhoud waaronder af toe een drupje olie.

Dornan’s carrière gaat als een komeet. Zijn meest recente film draait nu in de Nederlandse bioscopen: Belfast door acteur/regisseur Kenneth Branagh. En daarin draagt Dornan nu eens geen baard.

Walter van Beirendonck  

Beirendonck studeerde in 1980 af aan de modeafdeling van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen. Sinds 1983 brengt hij eigen collecties uit. Kunst dat gekenmerkt wordt door felle, verrassende kleurencombinaties en een sterke grafische inslag. In 1997 ontwierp hij de kostuums voor de tournee van U2.

Van Beirendonck draagt zijn baard met verve en heeft er zijn handelsmerk van gemaakt. Don’t mess with Walter: in 2020 trok hij van leer tegen Louis Vuitton dat ontwerpen van hem zou hebben gekopieerd.

Jason Momoa

Inmiddels veelgevraagd acteur, maar begonnen als model. Momoa’s vader is van inheems Hawaïaanse afkomst en zijn moeder is van Duitse, Ierse en Indiaanse afkomst. Hij begon zijn acteercarrière in Baywatch Hawaii, een spin off van de Amerikaanse televisiereeks. Later kwamen er ook films bij. De rollen passen bij zijn immer groeiende, indrukwekkende fysiek. Zo speelde hij Conan the Barbarian in 2011 en in 2018 Aquaman. Eerder dit jaar scheidde hij van actrice Lisa Bonet na een huwelijk van twaalf jaar.  

Conchita Wurst

Alter ego van Tom Neuwirth. Conchita Wurst won in 2014 het Eurovisie Songfestival voor Oostenrijk met het lied Rise Like A Phoenix. Wurst neemt nog altijd platen op en treedt veel op. Conchita afficheert zich steeds meer als een internationaal voorvechter voor LGTBQ+ rechten. Eén van de meest recente projecten was het nummer Bodymorphia, dat handelt over body positivity. Conchita houdt de baard graag kort en krachtig. De outfits inmiddels ook.