Mechanische overdaad op de vierkante millimeter

Was je in 2014 te laat? Dan is de tweede generatie van Assouline’s The Impossible Collection of Watches je redding.

Acht jaar geleden schreef Assouline een gigantisch boek vol met ’s werelds meest luxueuze, jaloersmakende horloges. Acht jaar is lang, zeker als het originele boek uitverkocht is. Dus was het voor uitgeverij Assouline tijd om een update te maken met schrijver Nicholas Foulkes voor The Impossible Collection of Watches 2nd Generation.

Foulkes is een auteur, historicus en een uurwerkfanaat die uurwerken viert die zijn ontwikkeld sinds het begin van de twintigste eeuw. In The Impossible Collection of Watches onderzoekt de auteur de zeldzaamheid, kostbaarheid, innovaties, het belang, de geschiedenis en elementen van mooi design in horloges.

Het boek romantiseert het uurwerk op een manier die vooral liefhebbers kunnen waarderen. Namen als Audemars Piguet, Cartier, Jaeger-LeCoultre, Richard Mille, Rolex en Vacheron Constantin zijn inbegrepen. Net zoals speciale modellen zoals de 1925 Patek Philippe Ref. 97975, het vroegst bekende polshorloge met eeuwigdurende kalender en de Van Cleef & Arpels Midnight Planétarium Watch uit 2014.

The Impossible Collection of Watches (2e editie) is beschikbaar op de webshop van Assouline voor €920. Dit handgemaakte koffietafelboek uit de Ultimate Collection, is voorzien van met de hand aangebrachte foto’s en wordt gepresenteerd in een luxe clamshell-koffer.