Mechanische overdaad – The Impossible Collection of Watches

Was je in 2014 te laat? Dan is de tweede generatie van Assouline’s The Impossible Collection of Watches je redding.

Het was voor uitgeverij Assouline tijd om een update te maken met schrijver Nicholas Foulkes voor The Impossible Collection of Watches 2nd Generation. Foulkes is een auteur, historicus en een uurwerkfanaat.

In The Impossible Collection of Watches onderzoekt de auteur de zeldzaamheid, kostbaarheid, innovaties, het belang, de geschiedenis en elementen van mooi design. Het boek romantiseert het horloge op een manier die vooral liefhebbers kunnen waarderen. Namen als Audemars Piguet, Cartier, Jaeger-LeCoultre, Richard Mille, Rolex en Vacheron Constantin zijn inbegrepen.

Net zoals speciale modellen zoals de 1925 Patek Philippe Ref. 97975, het vroegst bekende polshorloge met eeuwigdurende kalender en de Van Cleef & Arpels Midnight Planétarium Watch uit 2014. 

The Impossible Collection of Watches (2e editie) is beschikbaar op de webshop van Assouline voor €1.200. Dit handgemaakte koffietafelboek uit de Ultimate Collection, is voorzien van met de hand aangebrachte foto’s en wordt gepresenteerd in een luxe clamshell-koffer.