Nostalgie herleeft in eerste Indiana Jones 5 trailer

Indy is terug. De inmiddels 80-jarige Harrison Ford trekt nog één keer z’n outfit aan voor Indiana Jones and the Dial of Destiny.

Na lang wachten heeft de vijfde Indiana Jones-film eindelijk een trailer. En voor wie een nostalgisch gevoel heeft bij het oude drietal (niet dat vierde gedrocht van een film), is het een warm welkom. De eerste trailer voor de vijfde film is zojuist uitgebracht en daarmee is de titel van de film onthuld: Indiana Jones and the Dial of Destiny.

De eerste trailer markeert ook veel ‘laatste keren’ in de franchise. Dit is bijvoorbeeld de laatste keer dat Harrison Ford, de ster van de filmreeks, Indy speelt. Dit is ook de laatste keer dat de componist John Williams überhaupt muziek voor een film zal maken. Disney laat Indy niet los, maar de oude garde zegt vaarwel. Er is trouwens al wat gaande over een tv-reeks of spin-off, wellicht een nieuwe Young Indiana Jones die we al eens in de 90’s zagen?

De trailer biedt ook een eerste blik op een digitaal verouderde Harrison Ford en een blik op Phoebe Waller-Bridge als zijn peetdochter Helena. Er zijn ook enkele bekende gezichten, met John Rhys-Davies die terugkeert als Sallah, die voor het laatst te zien was in de derde film; The Last Crusade.

Hoewel het weinig details geeft over de precieze plot, zit de trailer boordevol callbacks naar eerdere delen, eindigend met Indy die zijn beroemde zweep naar een vuurgevecht brengt (een knipoog naar de klassieke zwaard vs. geweer-scène uit Raiders of the Lost Ark).

Antonio Banderas, John Rhys-Davies, Shaunette Renee Wilson en Mads Mikkelsen maken ook deel uit van de cast voor de nieuwe film. Steven Spielberg en George Lucas dienen als uitvoerend producent, met John Williams opnieuw als componist en James Mangold (Ford v. Ferrari) die de regie op zich nam.

Velen vreesden hoe de vijfde Indiana Jones-film zou werken, aangezien Ford een tachtigjarige acteur is en de rol van Indy altijd energie en kracht vereist van een veel jongere man. Maar kijken naar de trailer lijkt het goed te komen. Met behulp van stuntman- en CGI-werk lijkt onze professor archeologie en avonturier nog best soepel op de benen.