Indiana Jones-trailer stuurt Harrison Ford op z’n laatste avontuur

Nostalgie in optima forma, maar doet ‘ie Kingdom of the Crystal Skull vergeten?

Entertainment
De best scorende series van Prime video
Door Lisanne Meeder
Entertainment
Heat – De perfecte balans tussen stijl en r...
Door Jorrit Niels

Disney heeft zojuist de nieuwste trailer voor Indiana Jones and the Dial of Destiny gedeeld. De trailer volgt kort na de mededeling dat het Filmfestival van Cannes bevestigde dat de nieuwste ‘Indy’ op 18 mei in wereldpremière gaat tijdens het festival. De film draait vanaf 28 juni in de bioscoop.

Dial of Destiny ziet een ouder wordende Indiana Jones weer als professor. Al lijkt hij er verveeld mee te zijn. Hij staat op het punt om met pensioen te gaan, totdat de dochter van een oude vriend, Helena Shaw (Phoebe Waller-Bridge), hem opzoekt voor een mysterieus item waar hij en haar vader jaren geleden naar op zoek waren.

Natuurlijk waren nazi’s er ook naar op zoek – zoals het hoort bij Indiana Jones – dus volgt een race tegen de klok om de ‘Dial of Destiny’ te vinden en een wederopstanding van het Derde Rijk te voorkomen. Een klassiek pulpverhaal op zijn best, en met James Mangold (Ford v. Ferrari) in de regisseursstoel ziet het veelbelovend uit.

De trailer markeert ook veel ‘laatste keren’ in de franchise. Dit is bijvoorbeeld de laatste keer dat Harrison Ford, de ster van de filmreeks, Indy speelt. Al laat Disney Indy niet los, maar de oude garde zegt vaarwel. Er is trouwens al wat gaande over een tv-reeks of spin-off, wellicht een nieuwe Young Indiana Jones die we al eens in de 90’s zagen?

Velen vreesden hoe de vijfde Indiana Jones-film zou werken, aangezien Ford een tachtigjarige acteur is en de rol van Indy altijd energie en kracht vereist. Maar kijkend naar de trailer lijkt het goed te komen. Met behulp van stuntman- en CGI-werk lijkt onze professor archeologie en avonturier nog best soepel op de benen.

Antonio Banderas, John Rhys-Davies (terug als Sallah), Shaunette Renee Wilson en Mads Mikkelsen maken ook deel uit van de cast voor de nieuwe film. Steven Spielberg en George Lucas dienen als uitvoerend producent, met John Williams opnieuw als componist en James Mangold die de regie op zich nam.

Entertainment
De best scorende series van Prime video
Door Lisanne Meeder
Entertainment
Heat – De perfecte balans tussen stijl en r...
Door Jorrit Niels