5 Interieur webshops om je huis een upgrade te geven

En, we geven je wat goede tips uit de sale.

De dagen dat je jezelf naar de meubelboulevard moest slepen, en vervolgens alles mee naar huis moest sjouwen, zijn allang voorbij. Steeds meer interieurwinkels zijn online actief, waarvan een groot deel exclusief. Door die grote keuze is het vinden van de juiste best een opgave, want je wil ook niet weer het zoveelste Ikea-bureau.

Niks mis met Ikea overigens, maar wat diversiteit is welkom, niet? Of het nu gaat om een ​​bank, die ergonomische bureaustoel of dat vloerkleed dat aan vervanging toe is, online meubels kopen was nog nooit zo eenvoudig. Het kan een behoorlijk uitdagende wereld zijn en het kiezen van de beste winkels en stukken die aan je behoeften voldoen, kan tijd en veel onderzoek vergen. Gelukkig hebben we al het harde werk al voor je gedaan.

Dit zijn vijf van onze favoriete interieur webshops. Voor elke smaak en elk budget. Of je sfeer nu meer vintage of modern is, en van alles daartussenin. Deze vijf moet je zeker aan je bookmarks toevoegen. Plus, ook al loopt sale op z’n eind, we geven je ook nog wat actuele tips.

Espoo.

Een Belgische webshop, maar ze sturen alles gewoon op naar Nederland. Een fysieke winkel in de Antwerpse wijk ’t Zuid is hun thuisbasis, in 2009 opgericht door Dries Brys. In die winkel van 400 vierkante meter kun je trouwens nog steeds terecht voor advies. Denk veel Scandinavisch design met merken als Muuto, HAY en Ferm Living.

Ferm Living Plant box – Large (€289,00 voor €231,20)

Androgyne dining table (€3.695 voor €2.586,50)

Stone lamp – Anthracite (€250 voor €200)

The Moor Rug – AP8 (€2.748 voor €1.374)

Made

Voor het vinden van de perfecte balans tussen kwaliteit, esthetiek en betaalbaarheid, Made kan je go-to zijn voor het aankleden van je interieur. Je vindt er kwalitatief hoogwaardige producten die tientallen procenten goedkoper kunnen zijn dan vergelijkbare sites. Waarom? De Britse meubelwebshop (met showroom in Amsterdam) maakt geen gebruik van tussenpersonen en produceert alleen op afroep. Zo zien wij het graag.

Hooper mediameubel (€365 voor €259)

Globe kroonluchter (€325 voor €139)

Larsen ladekast (€325 voor €209)

Bolia

Dé interieur webshop als het gaat om Scandinavisch design. Een wat prijziger optie, maar ze hebben bijzondere stukken waar ook duurzaamheid en natuurlijke materialen belangrijk zijn. Van salontafels en banken tot aan alles voor je badkamer, maar kijk ook vooral even bij de lampen.

Matita salontafel (€1.784 voor €892)

Kire tafellamp (€585 voor €292)

Story tafel (€1.836 voor €1.377)

Polspotten

Honderd procent Nederlands en zoals ze zelf zeggen: ‘een eigenzinnige interpretatie van Dutch Design’. De vazen zijn de moeite waard om te checken, maar ook de tafels en banken zijn ‘net even anders’. Niet de voordeligste, hier bijvoorbeeld geen sale, maar je zult het niet snel bij de rest van je vriendengroep zien.

Steps Vase (€85)

Bank PPno.1 (€6.795)

Metal Edge spiegel (€795)

Mister Design

Sinds 2010 een vaste waarde in dit wereldje. Met een eigen montagedienst en een winkel van 2.000 vierkante meter in Den Bosch kun je hier je hele huis (en tuin) inrichten. De betere merken als Vitra, HAY, Gubi en Foscarini zijn hier te koop. Als je hulp nodig hebt, dan kan een interieurexpert bij je langskomen. Je vertelt hem of haar je wensen en ze presenteren een compleet interieurplan aan je, tot aan de montage. Best makkelijk.

Ferm Living Herman stoel (€295 voor €250,75)

Tom Dixon Melt Surface Wand- en Plafondlamp (€816 voor €693,60)

Ruijch Retro Nordic Dressoir (€1.698 voor €1.528,20)