Exclusief – ModMod zit met The Bear-cast voor seizoen 3

Voordat je dit weekend seizoen 3 weet te verslinden, vertelt de cast van The Bear wat je kunt verwachten.

Entertainment
giacomo puccini
100 jaar geleden stierf de echte opera
Door Arno Kantelberg
Entertainment
Gary Oldman eert schoonheid in Sorrentino’s ‘...
Door Jorrit Niels

ModMod had eerder deze maand een beknopt onderonsje met de sterren van de populaire comedy-dramaserie The Bear. Voorafgaand aan het langverwachte derde seizoen, waarin ze dichter bij het doel van chef Carmen ‘Carmy’ Berzatto komen om hun vernieuwde restaurant te eren met een eerste Michelinster.

Vorig seizoen transformeerde Carmy, gespeeld door Jeremy Allen White, The Original Beef Of Chicagoland – tot een gastronomisch restaurant met de hulp van een ambitieuze souschef, een sarcastische maar hardnekkige manager, en natuurlijk een uiteenlopende mix van ongeregelde vrienden en familie. De show is een liefdesbrief aan de restaurantcultuur geworden, met een krachtige verhaallijn die voortkomt uit een tragedie, waarbij een reeks onvoorziene tegenslagen wordt aangepakt en een groep buitenbeentjes wordt getransformeerd tot een hardwerkend, samenhangend culinair team onder leiding van Carmy.

Jeremy Allen White als Carmen ‘Carmy’ Berzatto

Met hetzelfde hoge octaangehalte zitten we nu middenin seizoen drie en spraken we met de cast over hun mening over het nieuwste seizoen en natuurlijk hun favoriete Chicago-eten.

“Ik denk dat het gevoel van eenzaamheid en de wil om ergens bij te horen dit seizoen zo menselijk en universeel maakt,” zei White over wat dit seizoen zo bijzonder maakt.

Naast White (Carmy Berzatto), zaten ook de volgende acteurs klaar voor ons via Zoom: Ayo Edebiri (Sydney) en Ebon Moss-Bachrach (Richie), Liza Colón-Zayas (Tina) en Matty Matheson (zowel Neil als uitvoerend producent).

“Wat echt leuk is,” voegde White toe over seizoen 3. “Is dat we hebben geprobeerd om weer in een bubbel te komen zoals bij het eerste seizoen. We konden seizoen één maken zonder enige verwachting, en we waren een beetje onzeker of we die plek ooit nog een keer zouden kunnen vinden. En ik denk dat we dat in seizoen 2 enigszins hebben gedaan. Dit keer was er wat meer creatieve ruimte nodig om los van alle verwachtingen iets te maken, maar ik denk dat het ons is gelukt.

Liza Colón-Zayas vindt de serie nog steeds een ‘droom die uitkomt’. “Waar ik vooral trots op ben is dat we vasthouden aan authenticiteit zonder enige toxiciteit.”

Voor Richie, (Ebon Moss-Bachrach), is dat het geheim waarom het zware drama niet al je energie opslokt. “Je kunt ook lachen in verdriet. Bij zo’n intense shoot hou je het niet vol om constant maar in een soort van zwaarte te leven.”

Moss-Bachrach ziet Richie inmiddels als een veel zachter persoon met een missie, maar dat zegt niet per se dat hij dat juiste pad op gaat. “Ik denk dat Richie op een plek is waar hij gezien wordt… hij is blootgesteld aan een meer geëvolueerde manier van zijn, en ik denk dat hij een pad ziet waar hij naartoe kan gaan. Maar het is één ding om het pad te zien en het is iets anders om het te bewandelen. Dus ik denk dat het, net als bij elke vorm van persoonlijke groei, heen en weer gaat en dat er geen duidelijk pad in één richting is.”

En ook voor Carmy hoef je geen algehele heling te verwachten, grapt White. “Carmy blijft doen waar hij goed in is, namelijk het ongelooflijk vermijden van alle problemen waarmee hij te maken heeft.”

Matty Matheson (Neil) schreef dit seizoen mee aan een aflevering en vertelde enthousiast over zijn eigen ervaringen die hij in het script bracht. “Er zijn kleine stukjes waar je je hele leven aan vasthoudt, en dat is hoe en wat je maakt tot wie je bent, zowel goed als slecht. En op de culinaire school had ik een chef-kok die ons dit verhaal vertelde over hoe zijn ervaringen met 30 chef-koks maakten wie hij was. Dus ik denk dat het opdoen van alle kleine ontmoetingen je maken tot wie je bent. En de eerste aflevering is eigenlijk een verhaal over hoe Carmy op die manier is gebouwd.

Tot slot, als je ooit in Chicago bent, geeft de cast je hun favoriete plekken om te eten. Musts waar we naartoe moeten in de Windy City.

Ebon Moss-Bachrach: Birrieria Zaragoza.

Lionel Boyce: Duck Duck Goat.

Ricky Staffieri: We hebben allemaal erg lekker gegeten bij Viaggio in de West Loop.

Matty Matheson: Ik vind het heerlijk om een ​​hot dog te nemen bij Gene & Jude’s.

Jeremy Allen White: Wat was die ijssalon waar we die ene keer naartoe gingen?

Ricky Staffieri: Margie’s Candy’s.

The Bear seizoen 1 t/m 3 zie je nu op Disney+

Beeld: FX, Disney+

Entertainment
giacomo puccini
100 jaar geleden stierf de echte opera
Door Arno Kantelberg
Entertainment
Gary Oldman eert schoonheid in Sorrentino’s ‘...
Door Jorrit Niels