Zó geef je een interview na de wedstrijd

Onder de huidige generatie voetballers is er gelukkig nog altijd een speler die oprecht de pers te woord staat.

milo dragic sluipschutters

Er wordt weleens beweerd dat de huidige generatie voetballers niet tegen kritiek kan. Sommige spelers weigeren na een verloren wedstrijd soms zelfs de wachtende verslaggevers te woord te staan. 

Zo hield Kylian Mbappé, de grote ster van het Franse team op het WK Voetbal in Qatar, tot nu toe de lippen stijf op elkaar. Jammer, want het is interessant om uit Mbappé’s mond een analyse te horen van de zojuist gespeelde wedstrijd, vooral omdat Frankrijk rechtstreeks afstevent op een verlenging van de wereldtitel.

Kylian Mbappé was de belangrijkste speler bij het Franse team dat in 2018 wereldkampioen werd. En dat op zo’n jonge leeftijd (Mbappé wordt deze maand 24 jaar). Toch kan de Franse superster een voorbeeld nemen aan Milo Dragiç, de speler die weliswaar niet voor zijn land actief is, maar op clubniveau een belangrijke rol speelt.

Miroslav ‘Milo’ Dragiç is een middenvelder die het van hard werken moet hebben. Maar hij is nooit te beroerd om, zélfs na een vernedering op de groene mat, de journalisten te woord te staan. Ook na wedstrijden tegen een tegenstander die alleen maar voor de eigen goal blijft hangen. Plus: Dragiç ziet zelfs bij tegenslag nog altijd een lichtje branden aan het einde van de tunnel. Respect voor Milo.