De invloed van social media op je zelfbeeld

Gelukkig zijn er ook mensen als James Smith. Een Australische atleet met een goed geslepen filosofische bril op en scherp gevoel voor humor.

Ons wereldbeeld wordt grotendeels bepaald door de informatie die op ons afkomt. De omgeving waarin je jezelf beweegt, het nieuws dat je volgt en ook zeker social media heeft een sterke invloed op de bril waar jij doorheen kijkt.

Waar het nieuws vooral invloed heeft op je wereldbeeld, kan social media eerder een negatief zelfbeeld creëren. Zeker in de wereld van fitness is dit een groot probleem: de hoeveelheid goddelijke lichamen die in je feed voorbijkomen is tergend en kan je het gevoel geven dat alles wat jij doet niet goed genoeg is.

De wijsheid van James Smith

Gelukkig zijn er ook mensen als James Smith. Een Australische atleet met een goed geslepen filosofische bril op en een scherp gevoel voor humor.

In de onderstaande video zet hij zeer helder uiteen hoe het algoritme van vrijwel elk social medium je een zeer beperkt beeld van de waarheid voorschoteld, hoe genen voor een groot deel bepalend zijn voor je fysiek én legt hij dé succesformule uit voor eenieder die fysieke en mentale doelen wil behalen: focus op je eigen progressie.

Na het zien van deze video heb je tenminste één keer een glimlach op je gezicht gekregen, voel je je waarschijnlijk beter over je eigen prestaties en voel je motivatie om (opnieuw) aan de bak te gaan. Geniet!