IWC onthult met Warner Bros’ Aquaman een speciale Aquatimer

Je moet er wel de pols voor hebben met een diameter van 49mm. De grootste die IWC op dit moment produceert.

IWC Schaffhausen maakte de twee Aquatimer Perpetual Calendar Digital Date-Month-modellen voor de bad guys in Aquaman and the Lost Kingdom.

Na de horloges die we in 2022 om de pols zagen bij de Top Gun-acteurs (behalve Tom Cruise) bundelt het Zwitserse luxemerk nu de krachten met Warner Bros voor Aquaman and the Lost Kingdom. Hoofdrolspeler van de DC Comics-film, Jason Momoa, droeg tijdens de première van de film ook een IWC Portugieser Perpetual Calendar (ref. IW503302).

De Zwitserse horloges liet hij in de film over aan zijn tegenspelers. De Aquatimer Perpetual Calendar Digital Date-Month’s zijn bedoeld om de indrukwekkende rode en blauwe gloed vast te leggen die werd gecreëerd door de speciale prop-horloges in de film, die worden gebruikt door Black Manta (Yahya Abdul-Mateen II) en Dr. Stephen Shin (Randall Park).

Ceratanium

De Aquatimer Perpetual Calendar Digital Date-Month is verkrijgbaar in twee versies (ref. IW379405 en IW379406) en heeft zwarte wijzerplaten en wijzers, aangevuld met rode of blauwe Super-LumiNova. Dit hightech keramische composiet met gloeiende pigmenten werkt als een soort lichtaccu en straalt intens in het donker of onder water.

Met een kast van 49 millimeter zijn dit ook direct de grootste modellen die IWC op dit moment heeft geproduceerd. Ze zijn gemaakt van IWC’s eigen Ceratanium-materiaal, een mix van titanium en keramiek. Deze combineert de lichtheid en robuustheid van titanium en is bestand tegen stoten en krassen, net als keramiek. Het is ook te vinden op de lunette, pushers, kronen en op de achterzijde van deze twee duikhorloges.

De horloges hebben een eeuwigdurende kalender met digitale displays voor de datum en maand en worden aangedreven door het door IWC manufacture kaliber 89802. Dit beschikt over een mechanisch systeem dat de verschillende maandlengtes en schrikkeljaren automatisch herkent. De datum en de maand worden op de kleine roterende schijfjes weergegeven, in digitaal formaat voor een betere zichtbaarheid. Daarnaast heeft ‘ie ook een chronograaffunctie en heeft het horloge een gangreserve van 68 uur.

Gelimiteerd tot 25 stuks

Bij deze ‘Aquaman-horloges’ kun je de rotor gemakkelijk onderscheiden aan de achterzijde, omdat deze door een vernikkelingsproces is gezwart. Het is zichtbaar via de achterkant van de kast, gemaakt van transparant saffierglas.

Voor duikers heeft de Aquatimer Perpetual Calendar Digital Date-Month een handige functionaliteit. De Aquatimer heeft IWC’s SafeDive-systeem, dat de veiligheid garandeert van de duiktijd met een extern en intern roterend ringsysteem. Concreet: als een duiker per ongeluk de ring verplaatst, wordt de duiktijd nooit verlengd.

Ten slotte wordt het duikhorloge, net als alle Aquatimer-modellen, geleverd met een zwarte rubberen band, die gemakkelijk te verwisselen is. De IWC Aquatimers, in samenwerking met Warner Bros. Pictures’ Aquaman, zijn elk gelimiteerd tot 25 stuks en kosten €62.000.