Proost op het Jaar van de Draak met Johnnie Walker

Is Dry January niks voor jou? Geen punt: Johnnie Walker helpt je een handje.

De Johnnie Walker Blue Label Lunar New Year Limited Edition is ontworpen door de Aziatisch-Amerikaanse kunstenaar James Jean. Dat lijkt ons een perfecte reden om het Jaar van de Draak mee in te luiden.

Voor het bijzondere ontwerp – dat zowel op de fles als op de verpakking prijkt – liet Jean zich inspireren door het Chinese sterrenbeeld voor 2024. En verwacht geen stoffig en flauw design van de beste man. Het is een zeer modern en kleurrijk tafereeltje geworden.

“Velen beschouwen de draak als het meest krachtige dier van de Chinese dierenriem, en de Houten Draak voelde opmerkelijk dichtbij vanwege de natuurlijke elementen die aanwezig zijn in mijn werk”, aldus Jean over zijn creatie.

Jean werd geboren in Taipei, maar groeide op in New Jersey en woont in Los Angeles. Hij studeerde af aan de School of Visual Arts in New York. Hij werkte recentelijk nog nauw samen met Hollywood-regisseurs aan promotieposters die je misschien weleens gezien hebt. Hij maakte diverse posters voor bekroonde films waaronder The Shape of Water, Mother!, Blade Runner 2049, Everything Everywhere All at Once, Pinocchio en The Whale.

“Met Johnnie Walker Blue Label Lunar New Year wilden we een draak creëren die anders aanvoelde, nieuw en innovatief. Met respect voor het verleden, maar ook kijkend naar de toekomst met optimisme, in de trant van de Johnnie Walker Keep Walking-spirit.”

Jean: “In de afbeelding zitten meerdere verborgen elementen, of lagen, om te ontdekken. Net als de lagen in deze unieke whisky. Ik heb chrysanten opgenomen, waaruit vloeibaar goud stroomt – geïnspireerd door Johnnie Walker whisky’s – en kolibries die nippen aan de kostbare nectar. Mijn idee was dat de kijker naar de fles zelf de lagen afpelt en meer ontdekt hoe langer je er naar kijkt. Ik wil dat mijn werk functioneert van veraf, maar meer details onthult naarmate je de afbeelding van dichterbij verkent.”

De draak wordt sowieso door velen beschouwd als het machtigste dierenteken van alle Chinese sterrenbeelden. Het staat symbool voor het leven en creativiteit en in de traditionele Aziatische cultuur is de draak een voorteken van toekomstige voorspoed. Daar heffen wij natuurlijk ook graag het glas op.

De Johnnie Walker Blue Label Limited Edition x James Jean is verkrijgbaar voor €239,99 euro via malts.com