Gerestyled boetiekhotel in hartje Amsterdam

Jan Luyken Amsterdam-Library-001

De Jan Luijkenstraat is een straat die zeldzaam centraal ligt in Amsterdam. Het ligt namelijk parallel aan de PC Hooftstraat, op een steenworp van het Rijksmuseum, het Stedelijk Museum en het Van Gogh Museum.

Toch waan je je er in een rustige buitenwijk, want het is zo’n straat waar het altijd rustig is, ondanks die centrale ligging in het Museum Kwartier.

Halverwege de Jan Luijkenstraat vind je een hotel dat de naam van de straat draagt, althans, de lange ij is – waarschijnlijk om internationale redenen – omgetoverd tot een Griekse y: Jan Luyken Hotel.

Dat viersterren-boetiekhotel (klein, maar charmant) was al de moeite van een verblijf waard, maar dankzij een grondige restyling is het er nu nog aantrekkelijker.

De restyling komt op naam van Studio Bonnie Barlag, Elle-La en de ontwerpers van Nicemakers – allemaal ontwerpbureaus uit Amsterdam. Zij hebben een zekere elegantie aangebracht die kosmopolitisch aanvoelt. Uit maar toch thuis! Of zoals ze bij Jan Luyken zeggen: A home away from home.

***

Hotel Jan Luyken, Jan Luijkenstraat 58, Amsterdam. Kamers vanaf € 197