Deze nieuwe chef neemt de verfijning mee

Met ervaring op niveau en een veelbelovende achternaam, introduceert Jeroen Boone een nieuw menu bij Jansz.

De nieuwe Executive Chef Jeroen Boone van restaurant Jansz genoot zijn opleiding bij twee van de beste hotelrestaurants van Amsterdam, namelijk bij Spectrum in het Waldorf Astoria en Bord’eau in hotel De L’Europe – beide gezegend met twee Michelin-sterren.

De verfijning die Jeroen Boone daar oppikte, neemt hij nu mee naar Jansz, het restaurant van hotel Pulitzer hotel aan de Amsterdamse gracht waar hij sinds kort de scepter zwaait. Jansz. heeft ook de beschikking over drie private dining-ruimtes en een bijzondere binnentuin. Het interieur van het restaurant is in de vertrouwde Amsterdamse stijl gebleven (denk: marmeren tafels, warme verlichting en koperaccenten).

Deze 'naamgenoot' van de Executive Chef zit dichter bij Dylan dan bij Adele.

Voor het nieuwe menu maakt Boone gebruik van herkenbare ingrediënten van eigen bodem die hij in de vernieuwde (en vernieuwende) gerechten volledig tot hun recht laat komen. Op het nieuwe menu vinden we onder meer groene asperges met ansjovis, amandel en een vleugje citroen, naast gerookte knolselderij met ponzu, zwarte peper en een frisse kruidensalade.

Wat valt nog meer op? De heek met babyspinazie en een Vin Jaune-saus, en een niet te versmaden steak tartare met paddenstoel, bieslook en – verrassend – krokante boekweit. Nieuwsgierige gasten kunnen stiekem meekijken, want Jansz. heeft een open keuken. 

Restaurant Jansz, Reestraat 8, Amsterdam – elke dag geopend vanaf 12.00 uur voor lunch en diner. Nog meer willen weten, kijk hier.