Standaardwerk: Japan – The Cookbook

Fans van Japans eten opgelet, je nieuwe favoriete koffietafelboek is gearriveerd met Japan: The Cookbook.

Smaak
Marilyn Monroe Joe DiMaggio
De 5 beste lunchcocktails
Door Arno Kantelberg
Smaak
Zo begin je een kunstverzameling volgens...
Door Lisanne Meeder

Uitgeverij Phaidon maakte samen met Nancy Singleton Hachisu een kookboek, maar naar eigen zeggen daarmee ook een ‘blik op de Japanse cultuur’. Het is weer eens wat anders dan een fotografieboek. Het 464-pagina’s tellende boek bevat 400 recepten van befaamd culinair schrijver Hachisu en het is zeker meer dan weer enkel sushi.

Toen de in Californië geboren Nancy Singleton Hachisu begin dertig was, op zoek naar haar volgende stap, leidde een diepe liefde voor sushi en een oor voor talen haar naar Japan voor een jaar Engels in het buitenland. Een jaar groeide uit tot drie decennia, met drie kookboeken een leven op een kleine boerderij met haar Japanse man, twee uur ten noordwesten van Tokio. Of een uur met de hogesnelheidstrein.

Haar boek is een liefdesbrief aan het land waarvan ze de cultuur de afgelopen 30 jaar met toewijding heeft geabsorbeerd. De recepten worden gegeven per kookstijl, zoals in azijn, gestoofd, gestoomd, soepen, roerbakgerechten, gebakken en gegrild. Er is ook een hoofdstuk over recepten van bekende chef-koks.

Denk bijvoorbeeld aan recepten voor onder meer octopus met azijn en wakame, asperges met sesamazijndressing, met chrysantenblaadjes gestoomde visballetjes, pittige gebakken kipgehaktballetjes, kabocha-kroketten, in sojasaus ingelegde komkommers en in folie gegrilde krab en aubergine.

Alles duidelijk uitgelegd in tekst en met foto’s van het gerecht die bijna grenzen aan abstracte kunst. Voor een goede kennismaking met de Japanse keuken.

Bestel hier het boek, Japan - The Cookbook, voor €28,99

Alle producten zijn onafhankelijk geselecteerd door onze redactie. Als je iets koopt, zou het kunnen dat we een commissie ontvangen.

Smaak
Marilyn Monroe Joe DiMaggio
De 5 beste lunchcocktails
Door Arno Kantelberg
Smaak
Zo begin je een kunstverzameling volgens...
Door Lisanne Meeder