Pro-skater en fotograaf Jason Dill maakt onweerstaanbaar 90’s/00’s fotoboek

Kunstenaar, fotograaf en voormalig pro-skateboarder Jason Dill brengt op 20 april een fotoboek uit met de titel Prince Street: Photos From Africa, People Remembered, Places Forgotten.

Entertainment
De 10 tofste buitenbioscopen van deze zomer
Door Lisanne Meeder
Entertainment
Levenslessen van Armin van Buuren 
Door Arno Kantelberg

Prince Street markeert Dills – kunstenaar, voormalige pro-skateboarder en één van de streetwear godfathers – eerste fotoboek in meer dan een decennium. Het boek bevat nooit eerder vertoonde 35 mm-foto’s uit het archief van de medeoprichter van F-king Awesome, bestaande uit 20 jaar aan reizen en ervaringen.

Dill: “Ik was 17 toen ik in 1994 voor het eerst naar New York en Japan ging en door heel Europa reisde. Ik was net een professionele skateboarder geworden. Ik verhuisde naar New York, ik kwam terecht in Afrika, Italië, Griekenland, Mexico, Parijs, Australië en ik heb de hele tijd foto’s gemaakt. Ik nam foto’s van wat ik mooi, onschuldig, vreemd en lelijk vond, ik heb gewoon zoveel shit geschoten.”

Dit boek heeft overigens niets met skateboarden te maken, het is een tijdsdocument en laat je zien hoe Dills leven eruitzag tijdens 20 jaar aan reizen.

“Ik nam foto’s van wat ik mooi, onschuldig, vreemd, en lelijk vond, ik heb gewoon zoveel shit geschoten”

Eind jaren negentig begon de skateboarder Jason Dill met fotograferen. Hij nam wegwerpcamera’s en af ​​en toe een ‘point-and-shoot’ mee, bijna overal waar hij naartoe ging. Daarmee legde hij zijn leven vast op ontelbare rolletjes. Eigenlijk zoals velen tegenwoordig met smartphones doen. Dill: “Het is gewoon wat je deed,” herinnerde hij zich onlangs. “Als je dat niet deed zouden die pre-sociale media-momenten voor altijd verloren gaan.”

Prince Street is verkrijgbaar bij F–king Awesome-winkels in New York en Los Angeles, online op faworldentertainment.net en bij geselecteerde boetieks.

Entertainment
De 10 tofste buitenbioscopen van deze zomer
Door Lisanne Meeder
Entertainment
Levenslessen van Armin van Buuren 
Door Arno Kantelberg