Is Jay-Z de grootste horlogeverzamelaar aller tijden?

We duiken in Jay-Z’s indrukwekkende horloge-verzameling.

Iedereen weet dat Jay-Z van zijn horloges houdt en hij neemt ze dan ook zeer serieus. Zo was er een Patek Philippe van $2,2 miljoen die hij droeg, een Richard Mille die 3.000 uur kost om te produceren of een setje van Rolex Daytona’s die hij uitstuurde als feestuitnodiging.

Daarnaast hoor je ook een paar merken terugkomen in nummers, zoals Hublot en Richard Mille. Onlangs was er een grote ‘flex’, bij de premiere van de door hem geproduceerde Netflix-film The Harder They Fall. Daar showde hij de nieuwe Tiffany-blauwe Patek Philippe Nautilus. Die de helft van de wereld wil hebben, maar slechts 0,01 procent in handen krijgt.

Hoe dan ook benadert Jay-Z het verzamelen van horloges op dezelfde manier als zijn muziek. Hij mikt op het beste. Shawn Corey Carter, professioneel bekend als ‘Jay-Z’, is een Amerikaanse rapper, songwriter, platenbaas en ondernemer. Algemeen beschouwd als één van de meest invloedrijke hiphopartiesten in de geschiedenis en hij staat bekend om het cultiveren van grote artiesten uit de industrie, zoals Kanye West en zelfs Rihanna.

Hypebeast’s Tagged-videoserie bekijkt z’n horlogecollectie van dichtbij. Wat meer is dan een pronkerige Rolex of een schreeuwerige Hublot. We zien ook zijn liefde voor de gedistingeerde Jaeger-LeCoultre Reverso. Een art deco-klassieker uit de 30’s. De Patek Philippe Grandmaster Chime, één van de meest gecompliceerde horloges ooit gemaakt. En één van zijn favorieten, een saffieren Richard Mille. Een merk dat hij überhaupt populair maakte bij de hiphop-community.