Joaquin Phoenix meedogenloos in eerste Napoleon trailer

Joaquin Phoenix en Ridley Scott komen na Gladiator weer samen voor een historisch epos.

Entertainment
Minne Koole is een beetje koekoek
Door Lisanne Meeder
Entertainment
Hij is er: de trailer van ‘Joker: Folie à De...
Door Redactie

De trailer begint in de chaotische Franse straten van 1793 voordat Phoenix’ personage wordt geïntroduceerd. De film speelt zich af in Napoleontisch Frankrijk tijdens de reeks meedogenloze, ego-gedreven oorlogen van de keizer in kwestie.

In de eerste trailer van de film zien we Phoenix de instabiliteit van het revolutionaire Frankrijk in zijn voordeel gebruiken door rebellen aan te vallen om voet aan de grond te krijgen in het machtsvacuüm van het land na de onthoofding van Marie Antoinette.

Volgens de officiële synopsis van de film is Napoleon een ‘originele en persoonlijke kijk op de oorsprong van Napoleon en zijn snelle, meedogenloze klim naar keizer. Gezien door het prisma van zijn verslavende relatie met zijn vrouw en een ware liefde, Joséphine. De film legt Napoleons beroemde veldslagen, meedogenloze ambitie en strategische geest vast’.

Napoleon stelt dan ook dat hij voorbestemd is voor grootsheid, maar dat de machthebbers hem als een wapen zien, dus besluit hij het heft in eigen handen te nemen en de troon van Frankrijk voor zichzelf te nemen.

Naast Phoenix zien we Vanessa Kirby (The Crown) als keizerin Joséphine, Tahar Rahim als Paul Barras, Ben Miles als Caulaincourt, Ludivine Sagnier als Theresa Cabarrus en Matthew Needham als Lucien Bonaparte.

De nieuwe Ridley Scott is geproduceerd door Apple en zou eerst alleen op hun streamingdienst, Apple TV+ te zien zijn. Toch volgt er op 23 november eerst een bioscooprelease, waarna hij waarschijnlijk eind dit jaar digitaal gaat.

Entertainment
Minne Koole is een beetje koekoek
Door Lisanne Meeder
Entertainment
Hij is er: de trailer van ‘Joker: Folie à De...
Door Redactie