Jodie Foster maakt televisie-debuut in True Detective 4 (trailer)

Jodie Foster op de hielen van een seriemoordenaar. Waar hebben we dat eerder gezien…?

Entertainment
Stanley Tucci over maatwerk, pasta en cocktails
Door Jorrit Niels
Entertainment
Nostalgie herleeft in dit pop-up boek!
Door Jorrit Niels

Het is bijna 10 jaar geleden dat HBO in januari 2014 het eerste seizoen van True Detective lanceerde. Het misdaaddrama van bedenker Nic Pizzolatto was ongewoon en intrigerend. Deels door het script, maar ook zeker door de combinatie van een heroplevende Matthew McConaughey en Woody Harrelson in een moordmysterie met een Lovecraft-achtige ondertoon.

De opeenvolgende seizoenen van True Detective werden niet zo’n sensatie als het bekroonde eerste seizoen. Nadat een uitgesteld derde seizoen in 2019 arriveerde, werd de serie effectief in de ijskast gezet en kwam er een einde aan Pizzolatto’s werkrelatie met HBO.

Waar het eerste seizoen lovende kritieken kreeg, werd het tweede seizoen met met Colin Farrell, Vince Vaughn en Rachel McAdams met de grond gelijkgemaakt. Niet geheel verdiend, maar dat terzijde. Het derde seizoen met Mahershala Ali werd dan weer wel gewaardeerd. Nu, bijna vier jaar later, keert de show terug onder leiding van showrunner, schrijver en uitvoerend producent Issa López.

Voor mede-The Silence Of The Lambs fans, dit seizoen is op maat gemaakt. In True Detective seizoen vier, getiteld Night Country, speelt Jodie Foster een agent die een gevaarlijke moordenaar achtervolgt. Foster speelt detective Liz Danvers, die gestationeerd is in Alaska wanneer acht mannen van het Tsalal Arctic Research Station spoorloos verdwijnen tijdens een lange winternacht. Danvers werkt samen met collega-agent, Evangeline Navarro (Kali Reis), om de duisternis van hun stad te confronteren.

HBO gelooft dus nog steeds in de magie van het eerste seizoen om een vierde vervolg te maken. True Detective: Night Country heeft nog geen releasedatum, maar het zal ergens dit jaar op HBO Max verschijnen. Alhoewel, weetje: binnenkort wordt HBO Max, simpelweg Max. Ben je ook weer op de hoogte.

Entertainment
Stanley Tucci over maatwerk, pasta en cocktails
Door Jorrit Niels
Entertainment
Nostalgie herleeft in dit pop-up boek!
Door Jorrit Niels