Johnny Depp lanceert z’n eigen Caribische rum

Je kunt Johnny Depp wel uit de Caraïben halen, maar de Caraïben niet uit Johnny Depp.

Entertainment
Creatief met stofzuigen
Door Redactie
Entertainment
typhoon
Wat we kunnen leren van Typhoon
Door Arno Kantelberg

Na de tumultueuze periode rond zijn scheiding van Amber Heard, leek Johnny Depp een tijdje uit de schijnwerpers te zijn verdwenen (afgezien van zijn verschijning in de bioscoopfilm Jeanne du Barry). Maar de steracteur is niet lang stil blijven zitten: de Daily Mail maakte bekend dat hij zich nu op de markt van Caribische rum waagt.

Tegenwoordig is het niet ongebruikelijk dat beroemdheden hun stempel drukken op de drankenindustrie. Denk maar aan het drankmerk van Ryan Reynolds, Aviation Gin, dat hij in 2020 voor een aanzienlijk bedrag van de hand deed. Ook Kylie Jenners Tequila 818 heeft de cocktailscene veroverd. Toch is het leuk dat Depp, vooral bekend van de populaire Pirates of the Caribbean filmreeks, notabene kiest voor de donkere Caribische rum.

In Pirates of the Caribbean was kapitein Jack Sparrow (Johnny Depp) ook al zo verzot op donkere rum.

Johnny Depp heeft een passie voor kunst in al haar vormen, of het nu gaat om acteren, muziek maken of het creëren van alcoholische dranken. De 60-jarige Hollywoodster staat erom bekend dat hij niet vies is van een drankje, en in combinatie met zijn liefde voor de Caribische eilanden lijkt zijn nieuwe rummerk nu al een succesverhaal te worden. Volgens geruchten heeft Depp samengewerkt met enkele van de beste distilleerders in de regio om een unieke en verfijnde rum te creëren die de tradities van de Caribische productie eer aandoet.

Het ontwerp van het label van het rummerk bevindt zich nog in de ontwerpfase, maar er wordt gespeculeerd dat het persoonlijke elementen zal bevatten, waaronder artwork geïnspireerd op zijn tatoeages. Met name drie harten op zijn arm, die staan voor de liefdes van zijn leven — zijn voormalige partner Vanessa Paradis en hun kinderen Jack en Lily-Rose — en een schedel met gekruiste botten, een knipoog naar zijn beroemdste rol: kapitein Jack Sparrow. Samen met een goede vriend heeft Depp het bedrijf opgericht en het zal ongetwijfeld een lucratieve miljoenenonderneming worden.

Lees meer: Waarom alcohol de aanleiding van het succes van de mensheid is

Rum is een veelzijdige drank die in vele cocktailklassiekers te vinden is, zoals de Dark ’n StormyDaiquiriPiña Colada — of in coolere cocktails als de Paloma of Rum Sour. Maar in ware Depp-stijl hoort de drank rechtstreeks uit de fles te worden genuttigd.

Entertainment
Creatief met stofzuigen
Door Redactie
Entertainment
typhoon
Wat we kunnen leren van Typhoon
Door Arno Kantelberg