Tour – Jonah Hill’s NYC Loft van $11 miljoen

Voor als je nog wat crypto’s over hebt…

Jonah Hill is niet meer die morsige tiener uit Superbad. Hij heeft niet alleen een metamorfose ondergaan wat betreft de acteerrollen die hij vervult, ook heeft ‘ie de nodige stijl gevonden. Kijk maar naar zijn outfits terwijl hij pers deed voor de Netflix-serie Maniac of recentelijk nog voor de film Don’t Look Up.

Die stijl sijpelt door in de rest van z’n leven, weg skater-look en mancave, enter: stijlvol ontroerend goed. Maak kennis met de NYC loft van de acteur/regisseur.

Calacatta marmer

Unit 5A in het prestigieuze Schumacher-gebouw aan Bleecker Street 36 heeft ruim 3,5 meter hoge gewelfde plafonds met zichtbare bakstenen. Gelegen in de wijk NoHo (ofwel North of Houston) in Bleecker Street, is de vooroorlogse loft een monster van 305 vierkante meter. Het appartement is oorspronkelijk gebouwd als een loft met vier slaapkamers, maar is sindsdien omgebouwd tot drie slaapkamers, wat resulteert in extra ruime kamers.

Verder drie ruime badkamers, een keuken afgewerkt met Calacatta marmeren werkbladen en een woonkamer die groot genoeg is om een startersappartement in kwijt te kunnen. Tweemaal. Oh en dat Calacatta marmer is ook gebruikt voor de baden. Komt uit Italië en schijnt exceptioneel te zijn. Lees: zeer kostbaar.

Belgische stijl

Hill kocht het appartement in 2016 voor $9,2 miljoen en maakt dus een aardige winst met een vraagprijs van $11 miljoen. Het vooroorlogse gebouw werd gebouwd in 1920, en hoewel veel designelementen zijn behouden (zoals de plafonds), is de unit opnieuw ontworpen met eigentijdse kenmerken zoals wit-eiken vloeren, zwartgeblakerde stalen accenten en op maat gemaakte, met kalk gewassen muren geperfectioneerd door een ambachtsman. Het gerenommeerde Belgische interieurontwerpbureau Axel Vervoodt tekende mee voor het interieur. En dat is ook meteen wat de loft zo bijzonder maakt.

Indrukwekkende appartementen te over, het is het interieur dat deze loft zo bijzonder maakt. Neem bijvoorbeeld een volledige set Pierre Jeanneret-stoelen rond een uitgestrekte houten tafel. Hermès-dekens gedrapeerd over de stoelen in zijn woonkamer en een niet aflatende stroom aan kunst. Wel jammer van die barrage aan Aesop-pompflessen, dat zal wel een touch zijn van de verkoopmakelaar. Doet iets te hotel-achtig aan.

MoMa-light

Het zitgedeelte van de slaapkamer kan desgewenst ook worden omgebouwd tot een andere kamer of loungeruimte. Het kijkt uit over de eigen binnentuin van het gebouw, met een perfect uitzicht op de stad. De binnenplaats is ontworpen door Ken Smith, bekend van het creëren van de 17.000 vierkante meter grote privétuin op het dak van het MoMA die niet toegankelijk is voor het grote publiek.

Een punt om te onthouden: de kunst zal Hill waarschijnlijk meenemen naar zijn volgende stek. Waar dat ook mag zijn. Scroll naar beneden voor de rest van de jaloersmakende tour.

Fotografie: Compass