Wordt dit jouw nieuwe kapsel?

Een goede graadmeter als het gaat om de nieuwe ontwikkelingen op haargebied voor mannen is het jaarlijkse BarberSociety Live event.

Onderhoud
Lekker retro onder de douche
Door Redactie
Onderhoud
Tom Hardy ruikt goed
Door Redactie

In 2016 is BarberSociety live door Marc van de Hare gelanceerd als de ‘live’ belevenis van de online community BarberSociety op Facebook, een besloten social network voor herenkappers en barbiers.

Beeld: Celso de Sanders

Het is het enige jaarlijkse barber-evenement van de Benelux, gericht op barbiers en hun interesses. Hier kunnen barbiers & herenkappers uit binnen- en buitenland elkaar ontmoeten, kennis uitwisselen en inspiratie opdoen. Bezoekers kunnen zich onderdompelen in een festivalsfeer met barber shows, battles, demo’s en productpresentaties. De editie van 14 april 2024 trok ruim zevenhonderd bezoekers uit binnen- en buitenland. Dit keer was Zaandam the place to be.

De trends

Langere haarstijlen winnen terrein bij mannen. Ook zien we de burst fade veelvuldig. Deze fade loopt langs de zijkant en geeft daarbij vorm aan het hoofd, vaak gecombineerd met een mullet (matje), zoals hieronder. Dus grote kans dat ook jij straks je haar zo draagt. Meer bekende matjes zie je hier.

Daarnaast zijn er ook punkinvloeden en op de jaren 90 geïnspireerde kapsels te zien, zoals je hieronder kunt zien. Organisator Marc van de Hare: “Barbiers die vooral gewend zijn om met de tondeuse te werken, moeten het echte werk met de schaar weer in hun vingers krijgen.”

Highlights

Dit waren de hoogtepunten uit het brede aanbod:

De show van de Britse barbier Josh Lamonaca & het MENSPIRE artistic team, waarbij haarstijlen uit verleden, heden en toekomst werden getoond door dertien modellen. De hele show zie je hier.

Ook Donnie Hawley, een icoon uit de VS, bekend van de pommade op waterbasis, betrad het podium met zijn Layrite Band of Barbers. Hij demonstreerde enkele perfect uitgevoerde pompadourkapsels.

Ook de twee battles, waar barbiers voor een live publiek de strijd met elkaar aangingen en hun vaardigheden toonden, was een hoogtepunt. De winnaar van de BarberSociety Young Talent Battle was de 21-jarige Nebiyu Kinfe Berhane van het Drenthe College. Hij had een hoed van black hair gemaakt bij zijn model (zie hierboven). Door het gebruik van twee kleuren in het kapsel, was de hoed bijna niet van echt te onderscheiden. Nooit meer zonder hoed de deur uit, net wat je zegt.

De Duitse Salih Baris uit Deggendorf werd de beste barber van Europa en kreeg de titel BarberSociety Winner of the Year 2024 in de internationale BarberSociety Battle. De aftermovie van het gebeuren zie je hieronder.

Beelden: Society Live, Celso de Sanders, Nucking Face en Michael Joseph Productions

Onderhoud
Lekker retro onder de douche
Door Redactie
Onderhoud
Tom Hardy ruikt goed
Door Redactie