Is dit ’t beste kado wat je als man kunt krijgen?

En het is ook nog eens niet duur. Voor veertig euro bouw jij je eigen meesterwerk. Van klei.

courtney-cook unsplash klei

Noah is een Britse online winkel voor huishoudartikelen waar je allerlei starter kits kunt vinden. Die starterspakketten leveren ze bij Noah op meerdere terreinen, van macramé tot kaarsen.

Ons oog viel echter op iets anders. Met stip bovenaan ons verlanglijstje voor de Goedheiligman staat dit jaar de Pottery Starter Kit van Noah. 

Voor slechts 35 Britse ponden (omgerekend een magere 40 euro) kan iedereen thuis een pottenbakker worden.

De Pottery Starter Kit omvat twee kilo “British Premium Clay”, waarmee je in ieder geval een aantal vazen kunt bouwen. De klei droogt gewoon thuis op de keukentafel, waarna je er een kleur aan kunt geven – keuze uit “a vibrant selection of premium paints” die je naar believen bij kunt bestellen.

Uiteraard is er een uitgebreide uitleg over het gebruik van de klei en de instrumenten (acht in totaal). Kortom, alle voorwaarden voor een meesterwerk van klei zijn aanwezig.

Maar is dit niet een beetje als bij de handvaardigheidsles op de lagere school? Jazeker, en dat is precies de bedoeling. Elke volwassen man kan met dit klei-pakket weer even de jongen in zichzelf naar boven laten komen. Precies wat de Sint op ’t oog heeft.

Toch een ander kado op het oog? Wat dacht je van zelf bier brouwen?

Het klei-starterspakket koop je hier.