Deze Kangaroos ruiken naar Nederlandse gin

Dit moet een primeur zijn: het Nederlandse Bobby’s Gin ontwerpt een sneaker voor het Amerikaanse Kangaroos.

Het Amerikaanse sportmerk Kangaroos, in 1979 begonnen met de productie van hardloopschoenen, heeft de handen ineen geslagen met het Schiedamse Bobby’s Gin. Dat klinkt als een curieuze samenwerking, maar het resultaat mag er zijn: de Kangaroos Ultimate is een knappe, in bruingeel gedachte sneaker.

Rajko Oppier van Kangaroos’ Nederlandse agentschap Sole Agency heeft dezelfde Molukse roots als David Blom en Sebastiaan van Bokkel, de twee oprichters van Bobby’s Gin. Dat schiep logischerwijs een band, waarna er gewerkt werd aan een gezamenlijk project. (Ze hadden ook een Kangaroos Gin kunnen bedenken, maar een Bobby’s Sneaker ligt inderdaad meer voor de hand.)

De sneakers zijn volledig met de hand gemaakt, en ze komen in een gelimiteerde oplage van 350 stuks. 

Het materiaal is een collage van mesh, nubuck en suède. De kleuren zijn geleend van Bobby’s; het lichtbruin reflecteert de kleur van de fles; het donkerbruin vertegenwoordigt de kruidnagel, een belangrijk ingrediënt in Bobby’s Gin; het geel van de kangaroe typeert het kruidenmengsel Pinang Raci, ook een ingrediënt.

Deze gin was de favoriet van de Britse Queen Elizabeth.

In de schoenendoos is ook een doosje kruidnagels verstopt, zodat de schoenen geuren naar Bobby’s Gin. Mocht je daar dorst van krijgen, dan vind je in de doos ook een miniflesje Bobby’s Gin.

De Kangaroos Ultimate zijn vanaf zaterdag 29 oktober te koop in Amsterdam bij Patta, in Rotterdam bij Xander Franklin Store, en online bij Sneakerbaas. Winkelprijs: €290

Over Bobby’s

David Blom en Sebastiaan van Bokkel begonnen in 2014 een gin die ze vernoemden naar hun grootvader Jacobus ‘Bobby’ Alfons. Het recept met acht ingrediënten voor de Dutch Courage Indonesian Spirit, waaronder kruidnagel, jeneverbes en rozenbottel, leende ze ook van hun op Ambon geboren opa Bobby.

Naast gin bestaat er ook een Bobby’s Jenever en een Bobby’s Gin Pinang Raci Spice Blend. De gin van Bobby’s werd door het tv-programma Kassa verkozen tot beste gin van Nederland.